
300 gramų | braškių uogienės |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos |
4 valgomieji šaukštai | miltai |
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kakavinis Napoleonas
-
Gardusis slyvų pyragas
-
Didysis kriaušių pyragas
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
-
Citrininis varškės pyragas
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Morkų pyragas
-
Obuolių pyragas su aguonomis
-
Keksas
-
Amerikietiškas pyragas
-
Pyragas "Prie arbatos"
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Braškių ir bananų pyragas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Rosanos skruzdėlynas
-
Šimtalapis
Vyniotinis su braškine uogiene

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Braškių uogienė,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
Atsipilti nedaug barškių uogienės skysčio ir jame paruošti želatiną, lyg tai vanduo būtų, ką kad sako instrukcija. Gautą želę sumaišyti su likusia uogiene, kad gautųsi vientisa masė. Kai ji ima tirštėti, tepti ant biskvito ir jį suvynioti. Galima papuošti cukraus pudros ir citrinos glaistu.