
300 gramų | braškių uogienės |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos |
4 valgomieji šaukštai | miltai |
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Dešrelės tešloje
-
Morkų pyragas
-
Aguoninis biskvitas
-
Kakavinis Napoleonas
-
Aguonų pyragas su puta
-
Pyragas "Auksinė žuvelė"
-
Pyragas „Sniegas“
-
Kalėdinė eglutė
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
-
Vaisinis varškinukas
-
Minkštutis obuolių pyragas
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Klasikinis pyragas "Tosca"
-
Aguonų pyragas Kalėdoms
-
Pyragas su razinomis
Vyniotinis su braškine uogiene

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Braškių uogienė,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
Atsipilti nedaug barškių uogienės skysčio ir jame paruošti želatiną, lyg tai vanduo būtų, ką kad sako instrukcija. Gautą želę sumaišyti su likusia uogiene, kad gautųsi vientisa masė. Kai ji ima tirštėti, tepti ant biskvito ir jį suvynioti. Galima papuošti cukraus pudros ir citrinos glaistu.