800 gramų | kalakutiena (krūtinėlė) |
220 gramų | kiauliena (lašiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | džiūvėsėliai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Lašiniukų galima nedėti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta antis su obuoliais
- Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
- Obuoliais įdaryta žąsis
- Įdaryta velykinė antis
- Vištiena su anansų žeidais
- Gardus vištienos šašlykiukas
- „Šypsena“
- Pasislėpęs paprikoje
- Vištienos troškinys su pupelėmis
- Sultingas vištienos kepsnys
- Kepti vištų sparneliai prie alaus
- Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
- Kiaulienos kepsneliai su majonezu
- Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
- Vištiena su ryžiais
- Keptos ančiukų kulšelės
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
- Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
- Vištienos užkepėlė
- Laukinis ryžių plovas
Kalakutienos pjausniai
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena, krūtinėlė,
800 gramų -
Kiauliena, lašiniai,
220 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1.5 stiklinės -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalakutiena supjaustoma nestorais gabalais ir gerai išmušama kūjeliu. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko uždedama maltų lašiniukų ar kalakuto riebalų. Neaštriąja peilio puse pakapojama, padaromi apvalūs 0,5 cm storio pjausniai, jie pabarstomi druska, pipirais, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojomi džiūvėsėliuose ir kepami svieste. Iškepę pjausniai dar keletą minučių dedami į orkaitę. Su pjausniu tiekiama virtų, sviestu apšlakstytų žiedinių kopūstų, žaliųjų žirnelių, keptų bulvių. Ant kiekvieno pjausnio galima uždėti po 2 virtas slyvas.
Lašiniukų galima nedėti.