
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai | obuoliai |
360 gramų | miltai |
270 gramų | cukrus |
20 gramų | kepimo milteliai |
200 gramų | varškė |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
200 gramų | kondensuotas pienas |
200 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Susipjaustome obuolius plonais griežinėliais.
2.
Išlydome sviestą. Supilame jį ant cukraus ir vanilinio cukraus. Išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame. Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai. Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Pusę tešlos padengiame į riebalais išteptą kepimo formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto ar rankų, reikėtų įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.
3.
Paklojame visus obuolius ant tešlos. Tada ant jos dedame su kondensuotu pienu sumaišytą varškę. Uždedame likusią tešlos dalį.
4.
Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30 min.
5.
Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra (papuošimui aš dar dėjau cinamono lazdelę). Derėtų palaukti, kol atauš, nes užbarstytas cukrus išsilydys.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kakavinis Napoleonas
-
Gardusis slyvų pyragas
-
Didysis kriaušių pyragas
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
-
Citrininis varškės pyragas
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Morkų pyragas
-
Obuolių pyragas su aguonomis
-
Keksas
-
Amerikietiškas pyragas
-
Pyragas "Prie arbatos"
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
-
Braškių ir bananų pyragas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Rosanos skruzdėlynas
-
Šimtalapis
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Obuoliai,
3 vienetai -
Miltai,
360 gramų -
Cukrus,
270 gramų -
Kepimo milteliai,
20 gramų -
Varškė,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kondensuotas pienas,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Cinamonas
- Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Susipjaustome obuolius plonais griežinėliais.
Išlydome sviestą. Supilame jį ant cukraus ir vanilinio cukraus. Išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame. Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai. Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Pusę tešlos padengiame į riebalais išteptą kepimo formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto ar rankų, reikėtų įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.
Paklojame visus obuolius ant tešlos. Tada ant jos dedame su kondensuotu pienu sumaišytą varškę. Uždedame likusią tešlos dalį.
Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30 min.
Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra (papuošimui aš dar dėjau cinamono lazdelę). Derėtų palaukti, kol atauš, nes užbarstytas cukrus išsilydys.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...