3 vienetai | obuoliai |
360 gramų | miltai |
270 gramų | cukrus |
20 gramų | kepimo milteliai |
200 gramų | varškė |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
200 gramų | kondensuotas pienas |
200 gramų | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyniotinukai su obuoliais
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
- Obuolių ir aguonų pyragas
- Bananų pyragas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Dangiškas pyragas su Spelta
- Apverstas pyragas su ananasais
- Obuolių pyragas
- Varškės pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Ingridos obuolių pyragas
- Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
- Dieviškas obuolių pyragas
- Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Dešrelių pynė
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
- Vynuogių pyragas
- Aguonų vyniotinis
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Obuoliai,
3 vienetai -
Miltai,
360 gramų -
Cukrus,
270 gramų -
Kepimo milteliai,
20 gramų -
Varškė,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kondensuotas pienas,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Cinamonas
- Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susipjaustome obuolius plonais griežinėliais.
Išlydome sviestą. Supilame jį ant cukraus ir vanilinio cukraus. Išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame. Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai. Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Pusę tešlos padengiame į riebalais išteptą kepimo formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto ar rankų, reikėtų įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.
Paklojame visus obuolius ant tešlos. Tada ant jos dedame su kondensuotu pienu sumaišytą varškę. Uždedame likusią tešlos dalį.
Pyragas kepamas 175 C temperatūroje 30 min.
Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra (papuošimui aš dar dėjau cinamono lazdelę). Derėtų palaukti, kol atauš, nes užbarstytas cukrus išsilydys.