
Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas | bulvių | |
2 vienetai | vištiena (ketvirčiai) | |
150 gramų | fermentinio sūrio | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 vienetas | morkos | |
5 valgomieji šaukštai | miltai | |
2 saujos | džiūvėsėliai | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
2 skiltelės | česnakas | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
šiek tiek | pipirai | |
Padažui: | ||
50 gramų | sviestas | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Bulves išvirti su lupenomis, kai atvės nulupti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, supilti grietinę, miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkyti.
2.
Vištienos ketvirčius išvirti (kad būtų aromatingesnė, verdant įdėti su svogūno galvą, česnako ir morką). Išvirusią vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
3.
Fermentinį sūrį sutarkuoti.
4.
Kepimo formą patepti aliejumi, dėti pusę bulvių masės, ją išlyginti. Ant viršaus suberti vištieną, fermentinį sūrį ir viską uždengti likusia bulvių mase. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais.
5.
Kepti 200 °C temp. orkaitėje apie 30 min.
6.
Padažą pakaitinti 2 šaukštus grietinės, 50 g sviesto, druskos ir pipirų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulka "Pynutė"
-
Tinginių "Napoleonas"
-
Kisieliaus keksas
-
Paprastas pyragas su persikais
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Sūrio desertas
-
Pyragas prie sultinio ar sriubos
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Kakavinis varškės pyragas
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Pyragas "Balta-juoda"
-
Obuolių pyragas
-
Morkų pyrgas
-
Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
-
Obuolių pyragas
-
Apelsininis pyragas
-
Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
-
Kakavinis pyragaitis
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Vištiena, ketvirčiai,
2 vienetai -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 saujos -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
50 gramų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves išvirti su lupenomis, kai atvės nulupti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, supilti grietinę, miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkyti.
Vištienos ketvirčius išvirti (kad būtų aromatingesnė, verdant įdėti su svogūno galvą, česnako ir morką). Išvirusią vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Fermentinį sūrį sutarkuoti.
Kepimo formą patepti aliejumi, dėti pusę bulvių masės, ją išlyginti. Ant viršaus suberti vištieną, fermentinį sūrį ir viską uždengti likusia bulvių mase. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais.
Kepti 200 °C temp. orkaitėje apie 30 min.
Padažą pakaitinti 2 šaukštus grietinės, 50 g sviesto, druskos ir pipirų.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Aurika
2015-03-17 13:14
Aciu uz nuostabu recepta.mano seimyna labai patenkinta naujove.
-
Jurate
2015-03-07 12:01
Reikes pasigaminti.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...