
Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas | bulvių | |
2 vienetai | vištiena (ketvirčiai) | |
150 gramų | fermentinio sūrio | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 vienetas | morkos | |
5 valgomieji šaukštai | miltai | |
2 saujos | džiūvėsėliai | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
2 skiltelės | česnakas | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
šiek tiek | pipirai | |
Padažui: | ||
50 gramų | sviestas | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Bulves išvirti su lupenomis, kai atvės nulupti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, supilti grietinę, miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkyti.
2.
Vištienos ketvirčius išvirti (kad būtų aromatingesnė, verdant įdėti su svogūno galvą, česnako ir morką). Išvirusią vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
3.
Fermentinį sūrį sutarkuoti.
4.
Kepimo formą patepti aliejumi, dėti pusę bulvių masės, ją išlyginti. Ant viršaus suberti vištieną, fermentinį sūrį ir viską uždengti likusia bulvių mase. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais.
5.
Kepti 200 °C temp. orkaitėje apie 30 min.
6.
Padažą pakaitinti 2 šaukštus grietinės, 50 g sviesto, druskos ir pipirų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
-
Tikrasis Popiežiaus pyragas
-
Bulka "Pynutė"
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Minkštutis obuolių pyragas
-
Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
-
Varškės ir cinamono vasaros pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir rūkyta lašiša
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Vyniotinis su aguonomis
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Sūrio ir svogūnų pyragas
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Morkų pyragas
-
Švelnus pyragas
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Pyragas su varške
-
Džiovintų slyvų pyragas
Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Vištiena, ketvirčiai,
2 vienetai -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 saujos -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
50 gramų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves išvirti su lupenomis, kai atvės nulupti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, supilti grietinę, miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išminkyti.
Vištienos ketvirčius išvirti (kad būtų aromatingesnė, verdant įdėti su svogūno galvą, česnako ir morką). Išvirusią vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Fermentinį sūrį sutarkuoti.
Kepimo formą patepti aliejumi, dėti pusę bulvių masės, ją išlyginti. Ant viršaus suberti vištieną, fermentinį sūrį ir viską uždengti likusia bulvių mase. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais.
Kepti 200 °C temp. orkaitėje apie 30 min.
Padažą pakaitinti 2 šaukštus grietinės, 50 g sviesto, druskos ir pipirų.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Aurika
2015-03-17 13:14
Aciu uz nuostabu recepta.mano seimyna labai patenkinta naujove.
-
Jurate
2015-03-07 12:01
Reikes pasigaminti.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...