Grietinėlės tortas
AUTORIUS:
Rima
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
240 gramų miltai
4 vienetai kiaušiniai (Ilzenbergo dvaro)
150 gramų cukrus
5 valgomieji šaukštai vanduo
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35%
100 mililitrų pienas (Ilzenbergo ūkio)
2 valgomieji šaukštai cukraus pudra
2 arbatiniai šaukšteliai želatina
Glajui:
50 gramų juodojo šokolado
Sulaistymui:
2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Biskvitui kiaušinio trynius išplaku su vandeniu ir puse cukraus. Baltymus išplaku su kita puse cukraus. Abi mases sumaišau ir sijoju miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepu 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
2.
Kremui grietinėlę plaku su pudra iki putų. Piene brinkinu želatiną, ištirpinu ir įmaišau į grietinėlę. Pjaustau biskvitą, sulaistau vandenį sumaišius su citrinos sultimis, pertepu grietinėlės kremu. Puošiu trupučiu pasiliktos grietinėlės kremo maišyto su šokoladu.
3.
Glajui šokoladą ištirpinu su trupučiu pieno.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grietinėlės tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kremui: Glajui: Sulaistymui:
Gaminimo eiga:
  1. Biskvitui kiaušinio trynius išplaku su vandeniu ir puse cukraus. Baltymus išplaku su kita puse cukraus. Abi mases sumaišau ir sijoju miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepu 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

  2. Kremui grietinėlę plaku su pudra iki putų. Piene brinkinu želatiną, ištirpinu ir įmaišau į grietinėlę. Pjaustau biskvitą, sulaistau vandenį sumaišius su citrinos sultimis, pertepu grietinėlės kremu. Puošiu trupučiu pasiliktos grietinėlės kremo maišyto su šokoladu.

  3. Glajui šokoladą ištirpinu su trupučiu pieno.

Receptą atsiuntė Rima
Reklama:

Komentarai (1)


  • Lina 2017-04-28 11:30

    Melnikoniene


Daugiau receptų