Medaus tortukas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai medus
1 arbatinis šaukštelis soda
3 vienetai kiaušiniai
1 litras grietinėlės, 35% (kremui)
250 gramų kvietiniai miltai
100 gramų sviestas
1 stiklinė cukrus (kremui)
2 valgomieji šaukštai želatina (kremui)
5 valgomieji šaukštai cukrus (kremui)
1 vienetas citrinos (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Vandens vonelėje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, tuomet beriama miltų tiek, kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti ir šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir supjaustomas į 9 dalis. Tai ir bus torto papločiai.
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2—3 mm storio. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos be kraštų, pabarstytas miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai. Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Jeigu trūksta rūgštumo, galima į bert i truputį citrinų rūgšties. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą. Vėliau kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Medaus tortukas

Komentarai: 29
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Vandens vonelėje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, tuomet beriama miltų tiek, kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti ir šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir supjaustomas į 9 dalis. Tai ir bus torto papločiai.
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2—3 mm storio. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos be kraštų, pabarstytas miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai. Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Jeigu trūksta rūgštumo, galima į bert i truputį citrinų rūgšties. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą. Vėliau kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.

Reklama:

Komentarai (29)


  • gerardas 2014-11-14 18:33

    labai skanu


  • Deimukas 2012-07-22 15:16

    Kaip gritinėlėje ištirpint želatina?? :-(


  • SANDRA 2011-12-10 15:13

    SKANUS


  • mere 2011-12-10 15:12

    ATRODO SKANIAI


  • Gintare 2011-08-18 15:55

    Skaniai atrodo, reikes butinai pabandyt :-) :super:


  • Inga 2011-02-03 16:46

    Pasiūlymas. Labai gražiai atrodo tortas, apibarstytas to paties biskvito trupinėliais. Pabandykit, nes foto matau kitaip padaryta.. Man mama daug metų tokį darydavo gimtadieniui, ant jo uždėdavo klevo lapą ir apibarstydavo trupiniais... Lapuką nuimdavo ir likdavo jo vietoje balta. Grožis neišpasakytas :myliu:
    Žiamą iš popieriaus iškerpam eglę, snaigę.. Galima širdelę - ko tik reikia, ir tada atrodo natūrialiau, nei spalvoti kremai.. Puikus tortas - natūralu ir labai skanu.


  • Loreta 2011-02-03 15:09

    Labai skanus tortas, as irgi toki kepu visoms progoms ir be progu, tik medu as virinu kelis kartus nukeldam nuo ugnies, kad neisbegtu ir paruduotu ir dar iberiu siek tiek cinamono i medu, pertepima darau tik is grietineles, be zelatinos ir su citrinos rugstim bei vaniliniu cukrum... :-)


  • zz 2010-08-13 14:22

    8-|


  • Marije 2010-05-26 18:08

    nelabai skanu :bloga: :-(


  • (anonimas) 2010-05-26 18:07

    %-)


Daugiau receptų