Tešlai: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 vienetas | kondensuotas pienas (indelis) | |
1 stiklinė | kvietiniai miltai | |
1.5 arbatinio šaukštelio | soda (nugesinta actu) | |
Pertepimui: | ||
300 gramų | grietinė | |
1 stiklinė | pienas | |
1 pakelis | vanilinis cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | želatina | |
6 valgomieji šaukštai | cukrus | |
šiek tiek | citrinų sultys | |
šiek tiek | riešutai (žemės, smulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūrio pyragas
- Pyragas "Trupinukas"
- Pyragas - naikintuvas
- Pyragas su Oreo sausainiais
- Trupininis pyragas su varške ir obuoliais
- Pyragas "Karpatai"
- Baltas greitpyragis
- Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
- Varškės pyragas su spanguolėmis
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
- Gaivus pyragas
- Rudens pyragas su sūriu
- Apvalus „Napoleonas“
- Pyragas su varške Velykoms
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Tamsus pyragas
- Varškės pyragas
- Vištienos užkepėlė
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
Pyragas su kondensuotu pienu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kondensuotas pienas, indelis,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Soda, nugesinta actu,
1.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
300 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Vanilinis cukrus,
1 pakelis -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai - Citrinų sultys
- Riešutai, žemės, smulkinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai kiaušinius išplakite su kondensuotu pienu, įmaišykite persijotus miltus ir sodą nugesintą actu. Viską gerai išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė. Masę supilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir kepkite 180 °C temp. apie 20 - 25 min. Ataušusį kepinį perpjaukite į dvi dalis.
Kremui želatiną išbrinkinkite piene, po to pakaitinkite ant ugnies, kad želatina ištirptų. Atšaldytą grietinę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi , citrinos sultimis ir galiausiai pilkite atvėsusią ištirpintą želatiną. Kremu sutepkite kepinį, viršų taip pat aptepkite kremu ir papuoškite turimais vaisiais arba apibarstykite smulkintais riešutais. Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
Komentarai (2)
-
Pauliens
2017-05-02 10:13
Kontrimiens