Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Skanus, spalvingas, sveikas, nebrangus. Kepiau du kartus. Antrame torte biskvitas keptas didesnėje skardoje, todėl perpjautas per pusę, ant viršutinio jo sluoksnio užpilta Skanus, spalvingas, sveikas, nebrangus. Kepiau du kartus. Antrame torte biskvitas keptas didesnėje skardoje, todėl perpjautas per pusę, ant viršutinio jo sluoksnio užpilta papildoma želė, kuri, beje, labai tiko, nes žalią biskvitą padarė itin puriu. Vietoj braškių galima naudoti avietes, ar persikus, todėl, kepdama antrą tortą, naudojau persikus. Aprašysiu pirmojo, su braškėmis paruošto torto gamybą. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušiniai
300 gramų cukrus
200 gramų miltai (naudojau Ekstra)
150 gramų špinatai
75 mililitrai aliejaus
10 gramų kepimo milteliai
2 valgomieji šaukštai vanilinis cukrus
1 žiupsnelis druska
Įdarui:
500 gramų grietinėlės, 35%
250 gramų varškė (trintos)
150 gramų pienas
2 pakeliai želė (geltonos ir raudonos spalvos po 77gr)
50 mililitrų vanduo (nuo špinatų)
15 gramų želatina
Papuošimui:
400 gramų braškės
100 gramų baltas šokoladas
2 vienetai žalioji citrina
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Iš anksto pasiruošti želė.
2.
Špinatus perrinkti, nuplauti ir užpilti virintu vandeniu. Palaikyti 10 min., nukošti, pasilikti 50 ml. vandens tortui.
3.
Gaminamas biskvitas. Špinatus suplakti blenderiu su aliejumi. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į trynius supilti 100 g. cukraus, supilti vandenį nuo špinatų ir suplakti iki purumo. Tuomet paeiliui įmaišyti špinatus, po to miltus su kepimo milteliais.
4.
Su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), druska, bei 100 g. cukraus. suplakti baltymus iki kreminės masės. Tai trunka ilgokai. Po šaukštą dedant, juos sumaišyti su turima mase.
5.
Pilti į torto formą, pateptą sviestu, dėti iki 180 C laipsnių į įkaitintą orkaitę ir kepti 40 min. Atšaldyti. Supjaustyti.
6.
Kremo gaminimas. Su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti grietinėlę, ją sumaišyti su pienu bei varške. Paruošti želatiną mažame kiekyje vandens, ar dar geriau, kokiame nors kompote, pvz. persikų. Aš naudojau svaraininį. Supilti paruoštą želatiną į baltą masę, išmaišyti. Galiausia supilti vienos citrinos sultis, išmaišyti. Negalima jokiu būdu pilti citrinos sulčių į vieną pieną, ar grietinėlę - sutrauks.
7.
Tuomet gaminamas tortas. Ant biskvito berti pjaustytų braškių, pilti kremo, dėti pjaustytos želės, vėl biskvitas... Ant viršutinio biskvito - tik kreminė masė.
8.
Palaikyti šaldytuve per naktį. Užtarkuoti baltu šokoladu, apiberti, jei atliko, biskvito trupiniais, puošti braškėmis ir citrina. Kiekvienas gali puošti pagal savo norus, ar turimus produktus. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Biskvitui: Įdarui: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Skanus, spalvingas, sveikas, nebrangus. Kepiau du kartus. Antrame torte biskvitas keptas didesnėje skardoje, todėl perpjautas per pusę, ant viršutinio jo sluoksnio užpilta ( ...daugiau ) Regina
Gaminimo eiga:
  1. Iš anksto pasiruošti želė.

  2. Špinatus perrinkti, nuplauti ir užpilti virintu vandeniu. Palaikyti 10 min., nukošti, pasilikti 50 ml. vandens tortui.

  3. Gaminamas biskvitas. Špinatus suplakti blenderiu su aliejumi. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į trynius supilti 100 g. cukraus, supilti vandenį nuo špinatų ir suplakti iki purumo. Tuomet paeiliui įmaišyti špinatus, po to miltus su kepimo milteliais.

  4. Su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), druska, bei 100 g. cukraus. suplakti baltymus iki kreminės masės. Tai trunka ilgokai. Po šaukštą dedant, juos sumaišyti su turima mase.

  5. Pilti į torto formą, pateptą sviestu, dėti iki 180 C laipsnių į įkaitintą orkaitę ir kepti 40 min. Atšaldyti. Supjaustyti.

  6. Kremo gaminimas. Su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti grietinėlę, ją sumaišyti su pienu bei varške. Paruošti želatiną mažame kiekyje vandens, ar dar geriau, kokiame nors kompote, pvz. persikų. Aš naudojau svaraininį. Supilti paruoštą želatiną į baltą masę, išmaišyti. Galiausia supilti vienos citrinos sultis, išmaišyti. Negalima jokiu būdu pilti citrinos sulčių į vieną pieną, ar grietinėlę - sutrauks.

  7. Tuomet gaminamas tortas. Ant biskvito berti pjaustytų braškių, pilti kremo, dėti pjaustytos želės, vėl biskvitas... Ant viršutinio biskvito - tik kreminė masė.

  8. Palaikyti šaldytuve per naktį. Užtarkuoti baltu šokoladu, apiberti, jei atliko, biskvito trupiniais, puošti braškėmis ir citrina. Kiekvienas gali puošti pagal savo norus, ar turimus produktus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų