
2 stiklinės | pienas |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
30 gramų | mielės |
10 vienetų | kiaušiniai (tryniai) |
1 stiklinė | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
250 gramų | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
10—15 trynių su 1 stikline cukraus ištrinama iki baltumo. Į pakilusią tešlą, ją plakant, dalimis dedami kiaušinių tryniai ir dar įberiama 0,5 kg miltų. Įdedama truputis druskos, sutarkuotos citrinos žievelės ir apie 250 g sviesto (sviestas ištirpintas, bet nekarštas). Plakti tešlą reikia ilgai, kol pradeda darytis oro pūslės. Greičiau ir geriau tešla išplakama virtuvinio kombaino tešlos plaktuvu. Išplaktai tešlai dar kartą leidžiama pakilti.
Kepama formoje (jos neturint, galima kepti aukštame siaurame puode). Forma ištepama sviestu ir išbarstoma trintais džiūvėsėliais. Tešlos į formą dedama tiek, kad ji užpildytų vieną trečdalį. Tada vėl leidžiama tešlai pakilti. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Ataušinama neišėmus iš formos. Ataušusį boba ant lėkštės dedama apačia į viršų ir užpilama baltu ar šokoladiniu glajum.
Baltas glajus gaminamas iš 1 kiaušinio baltymo, 150 g miltinio cukraus, 1 šaukštelio citrinos sulčių. Baltymas su miltiniu cukrumi sukamas mediniu šaukštu, kol pabąla, sutirštėja. Tada pilamos sultys.
Šokoladinis glajus verdamas taip: Imama 100 g sviesto, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos, 2—3 šaukštai vandens ir verdama, kol masė pradeda tirštėti ir užpilamas karštas ant bobos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Diena ir Naktis
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Šokoladinis pyragas
-
Pyragas Velykoms
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Braškių pyragas
-
Velykinis varškės traputis
-
Onutės šimtalapis
-
Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
-
Varškės pyragas
-
Skanus riešutų pyragas
-
Rudens pyragas su sūriu
-
Paprastasis šokoladinis pyragas
-
Rabarbarų pyragas
-
Trupiniuotis su slyvomis
-
Jogurto indelio pyragas
-
Morkų pyragas
-
Kaimiškas pyragas
-
Tortas-vyniotinis
Velykinė boba

- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
2 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Mielės,
30 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
10 vienetų -
Cukrus,
1 stiklinė - Druska
- Citrinos, žievelė
-
Sviestas,
250 gramų - Džiūvėsėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į 2 stiklines truputį pašildyto pieno beriama 0,5 kg miltų, įdedama 30 g mielių ir užmaišoma tešla. Pastatoma šiltai, kad pakiltų.
10—15 trynių su 1 stikline cukraus ištrinama iki baltumo. Į pakilusią tešlą, ją plakant, dalimis dedami kiaušinių tryniai ir dar įberiama 0,5 kg miltų. Įdedama truputis druskos, sutarkuotos citrinos žievelės ir apie 250 g sviesto (sviestas ištirpintas, bet nekarštas). Plakti tešlą reikia ilgai, kol pradeda darytis oro pūslės. Greičiau ir geriau tešla išplakama virtuvinio kombaino tešlos plaktuvu. Išplaktai tešlai dar kartą leidžiama pakilti.
Kepama formoje (jos neturint, galima kepti aukštame siaurame puode). Forma ištepama sviestu ir išbarstoma trintais džiūvėsėliais. Tešlos į formą dedama tiek, kad ji užpildytų vieną trečdalį. Tada vėl leidžiama tešlai pakilti. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Ataušinama neišėmus iš formos. Ataušusį boba ant lėkštės dedama apačia į viršų ir užpilama baltu ar šokoladiniu glajum.
Baltas glajus gaminamas iš 1 kiaušinio baltymo, 150 g miltinio cukraus, 1 šaukštelio citrinos sulčių. Baltymas su miltiniu cukrumi sukamas mediniu šaukštu, kol pabąla, sutirštėja. Tada pilamos sultys.
Šokoladinis glajus verdamas taip: Imama 100 g sviesto, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos, 2—3 šaukštai vandens ir verdama, kol masė pradeda tirštėti ir užpilamas karštas ant bobos.
Komentarai (4)
-
vff
2011-06-08 18:57
realiai kai pyliau karsta glaju ant bobos ji pradejo tiprti , todel manau reikia siek tiek atvesinti glaju :)
-
RAMI
2010-03-15 21:08
ar tikrai skanu :miegu: :aiskinu: :-x
-
AISTE.
2010-03-14 18:45
:soku: skanu :super: