1 vienetas | citrinos |
200 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (vanilinis) |
šiek tiek | cukraus pudra |
350 gramų | varškė (liesa) |
1 stiklinė | miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | grietinėlės, 35% (neriebi) |
1 pakelis | pudingas (vanilinis) |
šiek tiek | gervuogės |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Rabarbarų pyragas
- Aguoninis pyragas
- Pyragas su Oreo sausainiais
- Citrininis vyniotinukas su uogiene
- Karamelinis pyragas
- Obuolių pyragas su grietinės kremu
- Pyragas "Prie arbatos"
- Abrikosinis pyragas
- Kriaušių pyragas
- Balta sluoksniuota duona
- Paukštienos pyragas šventiniam stalui
- Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
- Varškinis keksas
- Pyragas "Kiaušinienė"
- Obuolių pyragas su chalva
- Pyragas - naikintuvas
- Marmurinis keksas
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Graikų pyragas
- Kalėdinis varškės pyragas
Citrininis varškės pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Citrinos,
1 vienetas -
Cukrus,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus, vanilinis,
1 arbatinis šaukštelis - Cukraus pudra
-
Varškė, liesa,
350 gramų -
Miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%, neriebi,
100 gramų -
Pudingas, vanilinis,
1 pakelis - Gervuogės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles. Iš minkštimo išspausti sultis.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos.
Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti.
Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.