
3 vienetai | obuoliai |
50 gramų | brendis |
30 gramų | kepimo milteliai |
100 mililitrų | pienas |
3 vienetai | kiaušiniai |
3 stiklinės | kvietiniai miltai |
1.5 stiklinės | cukrus |
5 valgomieji šaukštai | medus |
1 valgomasis šaukštas | gvazdikėliai |
šiek tiek | cinamonas |
100 gramų | margarinas |
Pasiruošiame obuolius: nulupame ir supjaustome stambiai, pailgai. Pilame brendžio ar viskio, šlakelį vandens, keturis šaukštus cukraus ir tris šaukštus cinamono. Viską gerai išmaišome.
Pyragui šiek tiek pakepus (apie 15 min), ištraukiame jį ir į tešlą įspaudžiame obuolių skilteles. Apipilame nuo obuolių likusiu skysčiu.
Kepame 220C orkaitėje tol, kol paruduos (apie valandą).
Iškepus, pašlakstome lydytu šokoladu (jei jo neturite, sumaišykite šlakelį pieno su cukrumi bei kakava ir pavirkite).
Palaukiame kol atvės ir supjaustome.
Skanaus.
Šis meduolis skanus ir be obuolių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Paprastas pyragas su aguonomis
-
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
-
Pyragas "Kiselius"
-
Velykinis pyragas
-
Morkų tortas
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Vyniotinis su varške
-
Tikrasis Popiežiaus pyragas
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Studentiškas vyniotinis
-
Pyragas su persikais ir pudingu
-
Jogurtinis obuolių pyragas
-
Mano pyragas
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Vasariškas obuolių pyragas
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Senovinis varškės pyragas
-
Mėlynių pyragas
Meduolis su obuoliais

- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
3 vienetai -
Brendis,
50 gramų -
Kepimo milteliai,
30 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
3 stiklinės -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Medus,
5 valgomieji šaukštai -
Gvazdikėliai,
1 valgomasis šaukštas - Cinamonas
-
Margarinas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukrumi išmaišome, dedame miltus, beriame kepimo miltelius (apie 2 šaukštelius), pašildome pieną ir supilame ant viršaus, viską išmaišome. Margariną su medumi pašildome kad išsilydytų ir taip pat sudedame į tešlą. Dedame smulkintų gvazdikėlių ir šaukstelį cinamono. Viską išmaišome. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, patepame margarinu ir supilame tešlą. Šauname kepti į 220C orkaitę.
Pasiruošiame obuolius: nulupame ir supjaustome stambiai, pailgai. Pilame brendžio ar viskio, šlakelį vandens, keturis šaukštus cukraus ir tris šaukštus cinamono. Viską gerai išmaišome.
Pyragui šiek tiek pakepus (apie 15 min), ištraukiame jį ir į tešlą įspaudžiame obuolių skilteles. Apipilame nuo obuolių likusiu skysčiu.
Kepame 220C orkaitėje tol, kol paruduos (apie valandą).
Iškepus, pašlakstome lydytu šokoladu (jei jo neturite, sumaišykite šlakelį pieno su cukrumi bei kakava ir pavirkite).
Palaukiame kol atvės ir supjaustome.
Skanaus.
Šis meduolis skanus ir be obuolių.
Komentarai (2)
-
Aldona
2011-01-21 22:30
Ačiū. Neturėjau brendžio tai pyliau virintą vandenį . Kadangi cukraus neištirpinau, tai užsidėjo labai traški pluta , nereikėjo nei šokolado tirpinti. :super: :super: :super: