Žiedinių kopūstų apkepas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
350 gramų mėsa (malta)
50 gramų sūris (fermentinis)
1 vienetas žiediniai kopūstai
1 vienetas poras
3 skiltelės česnakas
šiek tiek druska
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek petražolės
1.5 valgomojo šaukšto sviestas (padažui)
3 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai (padažui)
1 stiklinė pienas (padažui)
šiek tiek muskatas (padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Žiedinį kopūstą reikia šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. Faršą pakepinti su česnaku, trupučiu petražolių bei druska, pipirais. Supjaustyti griežinėliais porą. Kol kopūstas su faršu pravės, pasidaryti padažą – puodelyje išlydyti sviestą, po to supilti miltus ir viską gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti pieną, viską pastoviai maišyti. Berti muskato riešutą, druską bei pipirus. Atvėsusį padažą sumaišyti su tarkuotu sūriu. Į kepimo formą, išteptą trupučiu sviesto, dėti žiedinius kopūstus, ant viršaus kloti faršo sluoksnį, tuomet paskleisti poro sluoksnį ir apipilti padažu. Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai aprus sūris. Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Žiedinių kopūstų apkepas

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žiedinį kopūstą reikia šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. Faršą pakepinti su česnaku, trupučiu petražolių bei druska, pipirais. Supjaustyti griežinėliais porą. Kol kopūstas su faršu pravės, pasidaryti padažą – puodelyje išlydyti sviestą, po to supilti miltus ir viską gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti pieną, viską pastoviai maišyti. Berti muskato riešutą, druską bei pipirus. Atvėsusį padažą sumaišyti su tarkuotu sūriu. Į kepimo formą, išteptą trupučiu sviesto, dėti žiedinius kopūstus, ant viršaus kloti faršo sluoksnį, tuomet paskleisti poro sluoksnį ir apipilti padažu. Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai aprus sūris. Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (4)


  • Lolita 2017-11-27 08:14

    Atrodo skaniai, o kokioje temperatūroje kepti


  • jurgita 2016-02-21 19:41

    labai skanu,vaikai klause kada vel darysiu....


  • Rita 2013-10-09 11:52

    Labai skanu, aciu uz recepta.


  • Jūratė 2011-02-17 19:08

    Šaunus receptukas,valgau net ausys linksta. :super:


Daugiau receptų