800 gramų | jautiena |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
Labiausiai vyniotiniams tinka šlaunies raumuo. Jis supjaustomas skersai skaidulų 0,5 cm storio griežinėliais. Jie išmušami kūjeliu ir, sudėjus įdarą, susukami.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių, susmulkintų lašiniukų, įmušamas kiaušinis, suberiami malti prieskoniai, druska, ir viskas gerai išmaišoma. Mėsos griežinėliai aptepami įdaru, susukami ir apvyniojami siūlu, kad nesuirtų. Troškinama uždengtame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio, baigiant troškinti — grietinės.
Vyniotiniai tiekiami nuvyniojus siūlus, pašildytame pusdubenyje. Prie jų tinka biri grikių košė, rauginti agurkai, krienai. Padažinėje duodamas padažas, kuriame vyniotiniai troškinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jautienos šašlykas
- Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
- Karališkas kepsnys
- Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
- Kiaulienos guliašas
- Kepsninės dešrelės su sūriu ir petražolėmis
- Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
- Kiaulienos šonkauliukai
- Pikantiškas kiaulienos šašlykas
- Jautienos cimesas
- Įdaryti burokėliai
- Jautienos nugarinės kepsnys
- Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
- Farširuotas žiedinis kopūstas
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Kebabas ant iešmo
- Kepti kotletai su moliūgais
- Itališka veršienos filė
- Plovas
- Bačkonių suktinukas
Jautienos vyniotiniai
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų - Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 350 g lašiniukų, 300 g juodos duonos, kiaušinis, pusė stiklinės sultinio, 1—2 šaukštai tirpinto sviesto, 3 šaukštai grietinės.
Labiausiai vyniotiniams tinka šlaunies raumuo. Jis supjaustomas skersai skaidulų 0,5 cm storio griežinėliais. Jie išmušami kūjeliu ir, sudėjus įdarą, susukami.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių, susmulkintų lašiniukų, įmušamas kiaušinis, suberiami malti prieskoniai, druska, ir viskas gerai išmaišoma. Mėsos griežinėliai aptepami įdaru, susukami ir apvyniojami siūlu, kad nesuirtų. Troškinama uždengtame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio, baigiant troškinti — grietinės.
Vyniotiniai tiekiami nuvyniojus siūlus, pašildytame pusdubenyje. Prie jų tinka biri grikių košė, rauginti agurkai, krienai. Padažinėje duodamas padažas, kuriame vyniotiniai troškinti.
Komentarai (6)
-
rasa
2015-01-29 23:56
Reiks pabandyt