Jautienos vyniotiniai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
800 gramų jautiena
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek lauro lapų (lapeliai)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Įdarui papildomai reikės: 350 g lašiniukų, 300 g juodos duonos, kiaušinis, pusė stiklinės sultinio, 1—2 šaukštai tirpinto sviesto, 3 šaukštai grietinės.

Labiausiai vyniotiniams tinka šlaunies raumuo. Jis supjaustomas skersai skaidulų 0,5 cm storio griežinėliais. Jie išmušami kūjeliu ir, sudėjus įdarą, susukami.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių, susmulkintų lašiniukų, įmušamas kiaušinis, suberiami malti prieskoniai, druska, ir viskas gerai išmaišoma. Mėsos griežinėliai aptepami įdaru, susukami ir apvyniojami siūlu, kad nesuirtų. Troškinama uždengtame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio, baigiant troškinti — grietinės.
Vyniotiniai tiekiami nuvyniojus siūlus, pašildytame pusdubenyje. Prie jų tinka biri grikių košė, rauginti agurkai, krienai. Padažinėje duodamas padažas, kuriame vyniotiniai troškinti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Jautienos vyniotiniai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui papildomai reikės: 350 g lašiniukų, 300 g juodos duonos, kiaušinis, pusė stiklinės sultinio, 1—2 šaukštai tirpinto sviesto, 3 šaukštai grietinės.

Labiausiai vyniotiniams tinka šlaunies raumuo. Jis supjaustomas skersai skaidulų 0,5 cm storio griežinėliais. Jie išmušami kūjeliu ir, sudėjus įdarą, susukami.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių, susmulkintų lašiniukų, įmušamas kiaušinis, suberiami malti prieskoniai, druska, ir viskas gerai išmaišoma. Mėsos griežinėliai aptepami įdaru, susukami ir apvyniojami siūlu, kad nesuirtų. Troškinama uždengtame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio, baigiant troškinti — grietinės.
Vyniotiniai tiekiami nuvyniojus siūlus, pašildytame pusdubenyje. Prie jų tinka biri grikių košė, rauginti agurkai, krienai. Padažinėje duodamas padažas, kuriame vyniotiniai troškinti.

Reklama:

Komentarai (1)


  • rasa 2015-01-29 23:56

    Reiks pabandyt


Daugiau receptų