
800 gramų | jautiena |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
Labiausiai vyniotiniams tinka šlaunies raumuo. Jis supjaustomas skersai skaidulų 0,5 cm storio griežinėliais. Jie išmušami kūjeliu ir, sudėjus įdarą, susukami.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių, susmulkintų lašiniukų, įmušamas kiaušinis, suberiami malti prieskoniai, druska, ir viskas gerai išmaišoma. Mėsos griežinėliai aptepami įdaru, susukami ir apvyniojami siūlu, kad nesuirtų. Troškinama uždengtame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio, baigiant troškinti — grietinės.
Vyniotiniai tiekiami nuvyniojus siūlus, pašildytame pusdubenyje. Prie jų tinka biri grikių košė, rauginti agurkai, krienai. Padažinėje duodamas padažas, kuriame vyniotiniai troškinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepsnys Verseka
-
Aurimo šašlykas
-
Kepta kiškiena marinate
-
Bačkonių suktinukas
-
Sotūs pietūs - meksikietiškai
-
Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
-
Naminės dešrelės
-
Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
-
Amerikietiškai pagaminta mėsa
-
Su kefyru marinuoti šašlykai
-
Kiaulienos kepsneliai
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Dešrelės su įdaru
-
Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
-
Šutinta kiškiena
-
Šašlykas kitaip
-
Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
-
Skanūs kiaulienos kepsniukai
-
Balandėliai
-
Klasikinis sprandinės šašlykas
Jautienos vyniotiniai

- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų - Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 350 g lašiniukų, 300 g juodos duonos, kiaušinis, pusė stiklinės sultinio, 1—2 šaukštai tirpinto sviesto, 3 šaukštai grietinės.
Labiausiai vyniotiniams tinka šlaunies raumuo. Jis supjaustomas skersai skaidulų 0,5 cm storio griežinėliais. Jie išmušami kūjeliu ir, sudėjus įdarą, susukami.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių, susmulkintų lašiniukų, įmušamas kiaušinis, suberiami malti prieskoniai, druska, ir viskas gerai išmaišoma. Mėsos griežinėliai aptepami įdaru, susukami ir apvyniojami siūlu, kad nesuirtų. Troškinama uždengtame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio, baigiant troškinti — grietinės.
Vyniotiniai tiekiami nuvyniojus siūlus, pašildytame pusdubenyje. Prie jų tinka biri grikių košė, rauginti agurkai, krienai. Padažinėje duodamas padažas, kuriame vyniotiniai troškinti.
Komentarai (6)
-
rasa
2015-01-29 23:56
Reiks pabandyt