
1 kilogramas | jautienos kumpis |
2 valgomieji šaukštai | medus |
2 valgomieji šaukštai | garstyčios |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 saujelė | čiobreliai |
3 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | pipirai (šviežiai malti) |
Garnyrui puikiai tiks bet kokios daržovės,o padažą siūlau pasigaminti iš grietinėlės ir garstyčių: 400 ml giretinėlės (30%) išmaišyti su šaukštu "Dijon" garstyčių. Virti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol padažas sutirštės. Galima pagardinti druska ar sojų padažu. Patiekti karštą su kumpiu.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kibinai "Su meile"
-
Bifšteksas ant grotelių
-
Šernienos kepsnys lenkiškai
-
Keptų kepenų gaminimas
-
Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
-
Guliašiukas
-
Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
-
Škotiški kiaušiniai
-
Kiškis keptas su obuoliais
-
Kiaulienos kotletai
-
Aluje troškinta jautiena
-
Kiaulienos šašlykai greitai
-
Zrazai
-
Ekspress šašlykai
-
Koldūnai su mėsa
-
Bačkonių suktinukas
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Su kefyru marinuoti šašlykai
-
Triušienos kukuliai
-
Zuikis - vyniotinis su šparagais ir raudona paprika
Keptas jautienos kumpis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Jautienos kumpis,
1 kilogramas -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Garstyčios,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Čiobreliai,
1 saujelė -
Česnakas,
3 skiltelės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, šviežiai malti,
1 arbatinis šaukštelis
Nuo kumpio pašalinti visas plėves ir sausgysles. Įtrinti česnaku, druska, pipirais ir rozmarinu. Įmasažuoti aliejų. Medų sumaišyti su garstyčiomis ir gauta mase aptepti kumpi. Dėti į šaldytuvą 24 val. Įkaitinti keptuvėje truputėlį aliejaus ir apkepti kumpį iš visų pusių po kelias minutes. Tada kumpį suvynioti į dvigubą foliją ir kepti orkaitėje apie valandą laiko (20 min. 200°C temp. ir likusį laiką kepti apie 30 min. 180°C temp.). Išjungus orkaitę, kumpį išimti ir palaikyti suvyniotą dar kokias 10 minučių, kad sultys išsivaikščiotų. Mėsa bus labai minkšta ir sultinga.
Garnyrui puikiai tiks bet kokios daržovės,o padažą siūlau pasigaminti iš grietinėlės ir garstyčių: 400 ml giretinėlės (30%) išmaišyti su šaukštu "Dijon" garstyčių. Virti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol padažas sutirštės. Galima pagardinti druska ar sojų padažu. Patiekti karštą su kumpiu.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Komentarai (5)
-
Gaila mesytes
2015-06-04 19:34
Gavosi kieta ir sprangi, o tikejaus tikrai puikios vakarienes, nusivyliau :( teks testi puikaus jautuko recepto paieskas
-
Dzūkė
2014-10-22 19:46
Lengvai pagaminamas ir tikrai puikus patiekalas.Pradžiuginau šeimą nauju patiekalu. Pavyko puikiai. Pabandykit,nenusivilsite !
-
lina
2014-09-13 21:28
ačiū už puikų receptą, gavosi labai skanus kepsnys