
600 gramų | kiauliena |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
150 gramų | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 stiklinė | ryžiai (apvirti) |
1 vienetas | kopūstai |
3 valgomieji šaukštai | miltai |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | lauro lapų |
Autorės receptas
Kuomet Lietuvos kunigaikštis Vytautas atsikvietė į Lietuvą Krymo totorius ir karaimus. Kartu su jais iš tų kraštų į Lietuvą atkeliavo ir gardieji balandėliai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos šašlykas
-
Pikantiškai troškinti kotletai
-
Įdarytas netikras zuikis
-
Kiaulienos išpjova po porais
-
Virdžinijos kumpis
-
Kepta marinuota veršiena
-
Naminis šnicelis
-
Kopūstų lapų apkepas su mėsa
-
Daržovių ir mėsos apkepas
-
Šašlykai citrinų marinate
-
Avienos muštiniai
-
Ukrainietiškas mėsos apkepas
-
Faršu įdarytos paprikos
-
Steikai
-
Kiaulienos šašlykai
-
Kepta menkė
-
Rostbifas
-
Mėsa su grybų padažu prancuziškai
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Kiaulienos su kruopom apkepas
Balandėliai pagal Vidą

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
600 gramų -
Pomidorų pasta,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
150 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
-
Ryžiai, apvirti,
1 stiklinė -
Kopūstai,
1 vienetas -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas - Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gražiai išpjauname kopūsto kotą, viršutinius lapus nuskabome. Paruošta kopūstą apverdame pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Nuskabome kopūstų lapus (jei yra storų kopūsto "gyslų" atsargiai nupjauname išsišokimus).
Į faršą suberiame apvirtus (virti 5 - 8 minutes) ryžius, sudedame apkeptą ir susmulkintą svogūną, beriame druskos ir pipirų. Mėsą įvyniojame į kopūstų lapus.
Balandėlius apkepame iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje.
Tada sudedame juos į pasūdytą verdantį vandenį. Dedame lauro lapų, pomidorų padažo.
Sausoje keptuvėje apkepame miltus, tada, nuolat maišant, dedame grietinę. Kai masė pasidaro tirštoka, šaukštu ar samčiu, pilame šiek tiek sultinio iš balandėlių ir maišome, kol nelieka miltų gumuliukų. Padažą supilame į balandėlius ir troškiname, ant mažos ugnies, apie 30 - 40 minučių.
Autorės receptas
Kuomet Lietuvos kunigaikštis Vytautas atsikvietė į Lietuvą Krymo totorius ir karaimus. Kartu su jais iš tų kraštų į Lietuvą atkeliavo ir gardieji balandėliai.
Komentarai (6)
-
Donns
2022-05-02 07:49
Noriu
-
Silva
2019-06-10 17:41
Ačiū
-
a
2017-11-11 23:35
Beveik taip ir darau, tik į puodą dedu iš pradžių be vandens, sluoksniuodama, balandėliai, toliau padažu su apkeptom morkom, svogūnais ir pomidorų padažu, vėl balandėliai, vėl padažas. Ir tik tada užpilu vandeniu, galima tuo, kur virė kopūstas.
-
Ruta
2015-10-19 09:54
Apkepti galima pavoliojus i miltus...☺