Balandėliai pagal Vidą
AUTORIUS:
Vida
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų kiauliena
2 valgomieji šaukštai pomidorų pasta
150 gramų grietinė
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
1 stiklinė ryžiai (apvirti)
1 vienetas kopūstai
3 valgomieji šaukštai miltai
1 vienetas svogūnai
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Gražiai išpjauname kopūsto kotą, viršutinius lapus nuskabome. Paruošta kopūstą apverdame pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Nuskabome kopūstų lapus (jei yra storų kopūsto "gyslų" atsargiai nupjauname išsišokimus).
2.
Į faršą suberiame apvirtus (virti 5 - 8 minutes) ryžius, sudedame apkeptą ir susmulkintą svogūną, beriame druskos ir pipirų. Mėsą įvyniojame į kopūstų lapus.
3.
Balandėlius apkepame iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje.
4.
Tada sudedame juos į pasūdytą verdantį vandenį. Dedame lauro lapų, pomidorų padažo.
5.
Sausoje keptuvėje apkepame miltus, tada, nuolat maišant, dedame grietinę. Kai masė pasidaro tirštoka, šaukštu ar samčiu, pilame šiek tiek sultinio iš balandėlių ir maišome, kol nelieka miltų gumuliukų. Padažą supilame į balandėlius ir troškiname, ant mažos ugnies, apie 30 - 40 minučių.



Autorės receptas


Kuomet Lietuvos kunigaikštis Vytautas atsikvietė į Lietuvą Krymo totorius ir karaimus. Kartu su jais iš tų kraštų į Lietuvą atkeliavo ir gardieji balandėliai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Balandėliai pagal Vidą

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Gražiai išpjauname kopūsto kotą, viršutinius lapus nuskabome. Paruošta kopūstą apverdame pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Nuskabome kopūstų lapus (jei yra storų kopūsto "gyslų" atsargiai nupjauname išsišokimus).

  2. Į faršą suberiame apvirtus (virti 5 - 8 minutes) ryžius, sudedame apkeptą ir susmulkintą svogūną, beriame druskos ir pipirų. Mėsą įvyniojame į kopūstų lapus.

  3. Balandėlius apkepame iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje.

  4. Tada sudedame juos į pasūdytą verdantį vandenį. Dedame lauro lapų, pomidorų padažo.

  5. Sausoje keptuvėje apkepame miltus, tada, nuolat maišant, dedame grietinę. Kai masė pasidaro tirštoka, šaukštu ar samčiu, pilame šiek tiek sultinio iš balandėlių ir maišome, kol nelieka miltų gumuliukų. Padažą supilame į balandėlius ir troškiname, ant mažos ugnies, apie 30 - 40 minučių.



    Autorės receptas


    Kuomet Lietuvos kunigaikštis Vytautas atsikvietė į Lietuvą Krymo totorius ir karaimus. Kartu su jais iš tų kraštų į Lietuvą atkeliavo ir gardieji balandėliai.

Receptą atsiuntė Vida
Reklama:

Komentarai (3)


  • Silva 2019-06-10 17:41

    Ačiū


  • a 2017-11-11 23:35

    Beveik taip ir darau, tik į puodą dedu iš pradžių be vandens, sluoksniuodama, balandėliai, toliau padažu su apkeptom morkom, svogūnais ir pomidorų padažu, vėl balandėliai, vėl padažas. Ir tik tada užpilu vandeniu, galima tuo, kur virė kopūstas.


  • Ruta 2015-10-19 09:54

    Apkepti galima pavoliojus i miltus...☺


Daugiau receptų