
1 vienetas | kiauliena (kumpis) |
šiek tiek | pipirai (kvapnieji) |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | ruginiai miltai |
šiek tiek | druska |
Iš ruginių miltų ir vandens (miltus užplikius verdančiu vandeniu) užminkoma tešla ir ja kumpis aplipdomas iš visų pusių. Tešlos sluoksnis apie 2 cm. Kepama orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje, 3—4 val. Iškeptas kumpis truputį ataušinamas, nuimama sukepusi tešla. Paskui aptepamas aliejumi ar riebalais, kišamas į karštą orkaitę ir 10— 15 min. apdžiovinamas.
Kumpis greičiau iškepa, kai iš jo išimamas kaulas. Išėmus kaulą, mėsą reikia susukti ir surišti virvute (tik ne sintetine).
Keptą kumpį galima paduoti šiltą ir šaltą. Prie jo tinka krienai, marinuoti burokėliai, o prie šilto — ir bulvių košė.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
-
Avienos muštiniai
-
Šašlykas majoneze
-
Ranka
-
Naminiai kotletukai
-
Kepsneliai su sūriu
-
Lazaninis makaronų apkepas
-
Šašlykai pomidorų pastos marinate
-
Kepta menkė
-
Tiuringijos kepsnys puodelyje
-
Keptas veršienos kumpis su obuoliais
-
Pikantiška triušiena
-
Steikai
-
Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
-
Aštrus karbonadas
-
Šašlykas baltojo vyno marinate
-
Kopūstainiai su mėsa
-
Lenkiškai troškintos kepenėlės
-
Sprandinės kepsnys
-
Amerikietiškai pagaminta mėsa
Keptas kumpis

- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis,
1 vienetas - Pipirai, kvapnieji
- Lauro lapai
- Gvazdikėliai
- Ruginiai miltai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Galima kepti rūkytą ar nerūkytą kumpį. Prieš kepant rūkytą kumpį reikia gerai išmirkyti, kad nebūtų sūrus. Ruošiamas kepimui kumpis nusausinamas ir įtrinamas kvepiančiais pipirais, lauro lapais, gvazdikėliais. Jei kumpis žalias, geriausia pasūdžius jį ir ištrynus prieskoniais palaikyti kelias dienas.
Iš ruginių miltų ir vandens (miltus užplikius verdančiu vandeniu) užminkoma tešla ir ja kumpis aplipdomas iš visų pusių. Tešlos sluoksnis apie 2 cm. Kepama orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje, 3—4 val. Iškeptas kumpis truputį ataušinamas, nuimama sukepusi tešla. Paskui aptepamas aliejumi ar riebalais, kišamas į karštą orkaitę ir 10— 15 min. apdžiovinamas.
Kumpis greičiau iškepa, kai iš jo išimamas kaulas. Išėmus kaulą, mėsą reikia susukti ir surišti virvute (tik ne sintetine).
Keptą kumpį galima paduoti šiltą ir šaltą. Prie jo tinka krienai, marinuoti burokėliai, o prie šilto — ir bulvių košė.