
1 vienetas | kiauliena (kumpis) |
šiek tiek | pipirai (kvapnieji) |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | ruginiai miltai |
šiek tiek | druska |
Iš ruginių miltų ir vandens (miltus užplikius verdančiu vandeniu) užminkoma tešla ir ja kumpis aplipdomas iš visų pusių. Tešlos sluoksnis apie 2 cm. Kepama orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje, 3—4 val. Iškeptas kumpis truputį ataušinamas, nuimama sukepusi tešla. Paskui aptepamas aliejumi ar riebalais, kišamas į karštą orkaitę ir 10— 15 min. apdžiovinamas.
Kumpis greičiau iškepa, kai iš jo išimamas kaulas. Išėmus kaulą, mėsą reikia susukti ir surišti virvute (tik ne sintetine).
Keptą kumpį galima paduoti šiltą ir šaltą. Prie jo tinka krienai, marinuoti burokėliai, o prie šilto — ir bulvių košė.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprikų laiveliai
-
Kotletukai su sūriu
-
Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
-
Toskaniškas veršienos pjausnys
-
Virdžinijos kumpis
-
Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
-
Kotletai su kiaušiniais
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Dzūkiški kukulaičiai
-
Veršienos maltiniai
-
Faršu įdarytos paprikos
-
Ukrainietiškas mėsos apkepas
-
Šašlykas pomidorų padažo marinate
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
-
Šašlykas svogūnų marinate
-
Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
-
Jautienos maltinukai
-
Kiaulienos vyniotinis su morkomis
-
Kepsniai su sūriu ir česnaku
Keptas kumpis

- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis,
1 vienetas - Pipirai, kvapnieji
- Lauro lapai
- Gvazdikėliai
- Ruginiai miltai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Galima kepti rūkytą ar nerūkytą kumpį. Prieš kepant rūkytą kumpį reikia gerai išmirkyti, kad nebūtų sūrus. Ruošiamas kepimui kumpis nusausinamas ir įtrinamas kvepiančiais pipirais, lauro lapais, gvazdikėliais. Jei kumpis žalias, geriausia pasūdžius jį ir ištrynus prieskoniais palaikyti kelias dienas.
Iš ruginių miltų ir vandens (miltus užplikius verdančiu vandeniu) užminkoma tešla ir ja kumpis aplipdomas iš visų pusių. Tešlos sluoksnis apie 2 cm. Kepama orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje, 3—4 val. Iškeptas kumpis truputį ataušinamas, nuimama sukepusi tešla. Paskui aptepamas aliejumi ar riebalais, kišamas į karštą orkaitę ir 10— 15 min. apdžiovinamas.
Kumpis greičiau iškepa, kai iš jo išimamas kaulas. Išėmus kaulą, mėsą reikia susukti ir surišti virvute (tik ne sintetine).
Keptą kumpį galima paduoti šiltą ir šaltą. Prie jo tinka krienai, marinuoti burokėliai, o prie šilto — ir bulvių košė.