Lazaninis makaronų apkepas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
300 gramų kiaulienos faršas
0.5 vieneto svogūnai
1 skiltelė česnakas
2 valgomieji šaukštai pomidorų pasta
3 valgomieji šaukštai pomidorai (konservuoti, pjaustyti)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
150 mililitrų vanduo
6 vienetai makaronai
3 valgomieji šaukštai grietinė
40 gramų sūris (parmezano, tarkuotas)
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek džiovintas raudonėlis
šiek tiek bazilikas
šiek tiek paprika
šiek tiek petražolės
šiek tiek prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.

Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame išvirtus makaronus . Vėl dedame masę, o ant jos lmakaronus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.

Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lazaninis makaronų apkepas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.

Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame išvirtus makaronus . Vėl dedame masę, o ant jos lmakaronus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.

Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.

Reklama:

Komentarai (2)


  • *** 2015-02-04 17:11

    Na, cia lakstai, is kazkur tai, atsiranda tik pabaigoje. Tai, ar lazanija cia, ar vis delto lazaninis makaronu apkepas..? :s Va, kaip gerai, tik 6 vienetu makaronu tereikia!!! :))
    Argi taip sunku yra parasyti teisinga ir tvarkinga recepta? Daugumoje receptu turi susigaudyti ir issitaisyti klaidas pats, nes rasomos nesamones.


  • Ieva 2014-04-11 06:38

    o kur besamelio padazas? Ne lakstu nereikia virti,bent as neverdu,jiems uztenka dregmes nuo mesos,ir padazo kuri dedu tarp sluoksniu.


Daugiau receptų