| 300 gramų | kiaulienos faršas |
| 0.5 vieneto | svogūnai |
| 1 skiltelė | česnakas |
| 2 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
| 3 valgomieji šaukštai | pomidorai (konservuoti, pjaustyti) |
| 2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
| 150 mililitrų | vanduo |
| 6 vienetai | makaronai |
| 3 valgomieji šaukštai | grietinė |
| 40 gramų | sūris (parmezano, tarkuotas) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | džiovintas raudonėlis |
| šiek tiek | bazilikas |
| šiek tiek | paprika |
| šiek tiek | petražolės |
| šiek tiek | prieskoniai |
Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame išvirtus makaronus . Vėl dedame masę, o ant jos lmakaronus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.
Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos bulvės su mėsa
-
Jautienos kepsneliai su apelsino aromatu
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Sprandinės kepsnys
-
Suadytas karbonadas
-
Keptas triušis su ryžiais
-
Daržovių ir mėsos apkepas
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Balandėliai
-
Bulvių patiekalas
-
Šašlykai su actu ir žalumynais
-
Kepsnys su pomidorais ir špinatais
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
-
Neįprasti šašlykai
-
Stirnienos vyniotiniai
-
Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
-
Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Kepsnys su makaronais
-
Faršu ir paprikomis įdaryti pievagrybiai
Lazaninis makaronų apkepas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos faršas,
300 gramų -
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Česnakas,
1 skiltelė -
Pomidorų pasta,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorai, konservuoti, pjaustyti,
3 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
150 mililitrų -
Makaronai,
6 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Sūris, parmezano, tarkuotas,
40 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Džiovintas raudonėlis
- Bazilikas
- Paprika
- Petražolės
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Masė turi išeiti ne perdaug netiršta- jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.
Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame išvirtus makaronus . Vėl dedame masę, o ant jos lmakaronus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.
Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.
Komentarai (5)
-
***
2015-02-04 17:11
Na, cia lakstai, is kazkur tai, atsiranda tik pabaigoje. Tai, ar lazanija cia, ar vis delto lazaninis makaronu apkepas..? :s Va, kaip gerai, tik 6 vienetu makaronu tereikia!!! :))
Argi taip sunku yra parasyti teisinga ir tvarkinga recepta? Daugumoje receptu turi susigaudyti ir issitaisyti klaidas pats, nes rasomos nesamones.
-
Ieva
2014-04-11 06:38
o kur besamelio padazas? Ne lakstu nereikia virti,bent as neverdu,jiems uztenka dregmes nuo mesos,ir padazo kuri dedu tarp sluoksniu.
