1 vienetas | baklažanai |
0.3 stiklinės | alyvuogių aliejaus |
2 vienetai | česnakas (supjaustytos gręžinėliais) |
2 valgomieji šaukštai | petražolės |
Kepkite 170 C temperatūros orkaitėje 45-60 minučių arba kol odelė susiraukšlės. Išjunkite orkaitę; palikite baklažaną aušti orkaitėje 1,5 val.
Didele mentele atsargiai perkelkite baklažano puses ant serviravimo lėkštės, nupjautomis pusėmis aukštyn. Pabarstykite petražolėmis.
Patiekite su krekeriais, tostais arba supjaustytomis šviežiomis daržovėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakų padažas keptai vištienai
- Obuolinis padažas prie mėsos
- Baravykų padažas
- Nektarinų salsa kepsniams
- Pikantiškas padažas su majonezu
- Sūrio padažas
- Padažas "Uncle Ben's"
- Kari padažas
- Jogurto ir agurkų padažiukas
- Česnakinis padažas
- Pomidorų čatni
- Krienų-majonezo padažas
- Rytietiškas pipirų padažas
- Arvydo aromatingas kečupas
- Varškės užtepėlė su ikrais
- Užtepėlė
- Vanilinis padažas
- Grybų padažas
- Pomidorų padažas
- Žaliasis padažas
Baklažanų-česnakų pasta
- Paruošimo laikas:
-
Baklažanai,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
1/3 stiklinės -
Česnakas, supjaustytos gręžinėliais,
2 vienetai -
Petražolės,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Perpjaukite baklažaną išilgai; ištepkite visą alyvų aliejumi. Negilią kepimo skardą ištepkite likusiu alyvų aliejumi. Supjaustytą česnaką sudėkite ant nupjautų baklažanų pusių. Atsargiai apverskite baklažanus į paruoštą skardą, pakišdami česnaką po baklažanu.
Kepkite 170 C temperatūros orkaitėje 45-60 minučių arba kol odelė susiraukšlės. Išjunkite orkaitę; palikite baklažaną aušti orkaitėje 1,5 val.
Didele mentele atsargiai perkelkite baklažano puses ant serviravimo lėkštės, nupjautomis pusėmis aukštyn. Pabarstykite petražolėmis.
Patiekite su krekeriais, tostais arba supjaustytomis šviežiomis daržovėmis.
Komentarai (2)
-
Ausrele
2014-08-11 20:08
Man labai patiko visi receptai. Noriu gauti recepta naminei girai. Gal galit pasiulyt recepta. Isanksto dekinga