Šviežių grybų padažas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
500 gramų grybai (švieži, virti)
0.5 stiklinės sultinys (mėsos)
3 valgomieji šaukštai sviestas
2 valgomieji šaukštai grietinė
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Susmulkintas pakepintas svogūnas sumaišomas su virtais supjaustytais grybais, patroškinama. Svieste kepinami miltai, kol pagels, atskiedžiami šaltu sultiniu, užvirinama. Sudedami grybai, dar pavirinama, vėliau supilama grietinė, įberiama kapotų petražolių.
Padažas tinka prie įvairių švelnesnio skonio mėsos, kruopų, daržovių, ypač bulvių patiekalų. Aštriems patiekalams šis padažas netinka, nes nustelbia pagrindinio valgio skonį.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šviežių grybų padažas

Komentarai: 12
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Susmulkintas pakepintas svogūnas sumaišomas su virtais supjaustytais grybais, patroškinama. Svieste kepinami miltai, kol pagels, atskiedžiami šaltu sultiniu, užvirinama. Sudedami grybai, dar pavirinama, vėliau supilama grietinė, įberiama kapotų petražolių.
Padažas tinka prie įvairių švelnesnio skonio mėsos, kruopų, daržovių, ypač bulvių patiekalų. Aštriems patiekalams šis padažas netinka, nes nustelbia pagrindinio valgio skonį.

Reklama:

Komentarai (12)


  • puukis 2011-06-21 14:34

    kam grybus virt pvdz pievagrybius :-D :-D , galima ir zalius kept, gal kiti grybaj reikalaujiami virt :-)


  • rasa 2010-11-22 16:12

    nesuprantu :-) jei vietoj svogunu dedama svogunu milteliai ir nemegsantis zmogus net nesusipranta tai kam juos isviso det? :-D


  • (anonimas) 2010-09-07 18:50

    :super: :-D SKANU


  • ji 2009-05-13 17:42

    kas nemegsta svogunu, patariu isideti nors svogunu milteliu, tokiu pardej turetu buti, jie visuose patiekaluose skonio gero duoda, mano vyras irgi nemegsta svogunu, kai idedu milteliu, net nesusipranta kas ten :-D o pievagrybiai skanus ir zali, nei virti, nei kepinti :-p


  • Mantas 2009-03-01 12:05

    Kadangi svogunu nevelgau, vietoj svoguno naudoju siek tiek cesnako.. O grybu taip pat neverdu. :-)


  • Mantas 2009-03-01 12:04

    Kadangi svogunu nevelgau, vietoj svoguno naudoju siek tiek cesnako.. O grybu taip pat neverdu. :-)


  • sand 2009-02-12 15:27

    as asmeniskai grybu neverdu, o taip pat pakepinu :-)


  • mėgejas 2008-09-19 09:40

    Be svogūno šis padažas neteks pusę savo skonio, o dėti, kaip minėjo Tomas, reikia 1-2 vidutines galvas. Beje, sultinį reikėtų pilti karštą.


  • Tomas 2008-08-24 17:11

    Kas nemegsta svoguno is viso gali nedet, as taip manau. O siaip deciau koki 1-2 ir viskas gautusi.


  • jis 2008-08-24 15:41

    gerai kai dedami kepinti svogunai,
    bet prie ingredientu galetu parasyt kiek ju reik, ar bent paminet kad pagal skoni.


Daugiau receptų