Miltai kepinami svieste, kol pagels, atskiedžiami trupučiu vandens ir pavirinami. Įpilama verdančio pieno, išmaišoma, įberiama druskos, cukraus.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta, įdarams pieno padažą galima tirštinti kiaušiniais. Įmušus kiaušinį, padažas kaitinamas, kol sutirštės. Tiršti padažai vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.

Pieno padažas
Paruošimo laikas:
Apie 10 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | pienas |
0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vinaigrette užpilas su žolelėmis
-
Marinuotų agurkėlių česnakų ir padažas
-
Picos padažas
-
Arvydo kepintų pomidorų kečupas
-
Avinielis su sviestuotu krienu
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Česnako padažas
-
Krienų padažas
-
Grietinės padažas
-
Imbiero sirupas
-
Arvydo aromatingas kečupas
-
Labai greitai paruošiamas padažas
-
Blynelių padažas
-
Kavos padažas
-
Pomidorų padažas picai
-
Tikra Guacamole
-
Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
-
Uogų padažas blynams
-
Baltas grietinėlės padažas
-
Grybų padažas
Pieno padažas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Cukrus
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltai kepinami svieste, kol pagels, atskiedžiami trupučiu vandens ir pavirinami. Įpilama verdančio pieno, išmaišoma, įberiama druskos, cukraus.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta, įdarams pieno padažą galima tirštinti kiaušiniais. Įmušus kiaušinį, padažas kaitinamas, kol sutirštės. Tiršti padažai vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...