1 stiklinė | pienas |
0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | vanduo |
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta, įdarams pieno padažą galima tirštinti kiaušiniais. Įmušus kiaušinį, padažas kaitinamas, kol sutirštės. Tiršti padažai vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakinis padažas
- Sojų padažo dažinys
- Kmynų padažas žuvies patiekalams
- Imbiero sirupas
- Baltas grietinėlės padažas
- Pomidorų padažas
- Pomidorų čatni
- Citrinų sirupas
- Moliūgų kečupas
- Jogurto padažas
- Konservuota adžika
- Pietų Prancūzijos česnakų padažas
- Gvakamolė
- Riešutų padažas
- Graikiškas pomidorų padažas
- Žaliasis padažas
- Šviežių grybų padažas
- Medaus padažas
- Avokado padažas
- Žuvies padažas su krienais
Pieno padažas
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Cukrus
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltai kepinami svieste, kol pagels, atskiedžiami trupučiu vandens ir pavirinami. Įpilama verdančio pieno, išmaišoma, įberiama druskos, cukraus.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta, įdarams pieno padažą galima tirštinti kiaušiniais. Įmušus kiaušinį, padažas kaitinamas, kol sutirštės. Tiršti padažai vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.