1 stiklinė | pienas |
0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | vanduo |
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta, įdarams pieno padažą galima tirštinti kiaušiniais. Įmušus kiaušinį, padažas kaitinamas, kol sutirštės. Tiršti padažai vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sojų paštetas
- Padažas "Čili"
- Citrinų sirupas
- Avokadų padažas su citrina
- Raudonas grietinės padažas
- Pomidorų padažas
- Krienų padažas prie mėsos
- Moliūgų kečupas
- Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu
- Baravykų padažas
- Pievagrybių padažas
- Krienų-majonezo padažas
- Krienų padažas
- Medaus padažas
- Lenkiškas padažas prie virtos žuvies
- Aitriųjų paprikų CHIPOTLE majonezas
- Šviežių grybų padažas
- Česnakinis pesto padažas
- Sūrio padažas
- Arvydo aromatingas kečupas
Pieno padažas
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Cukrus
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltai kepinami svieste, kol pagels, atskiedžiami trupučiu vandens ir pavirinami. Įpilama verdančio pieno, išmaišoma, įberiama druskos, cukraus.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta, įdarams pieno padažą galima tirštinti kiaušiniais. Įmušus kiaušinį, padažas kaitinamas, kol sutirštės. Tiršti padažai vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.