Arvydo aromatingas kečupas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
6 vienetai salierai (sėklos)
2 vienetai svogūnai (vidutiniai, smulkinti)
70 mililitrų vanduo
1.5 kilogramo pomidorai (supjaustyti)
4 valgomieji šaukštai acto (balzaminis)
1 arbatinis šaukštelis acto (balzaminis)
240 mililitrų cukrus (rudas)
0.5 valgomojo šaukšto kvapieji pipirai
0.5 valgomojo šaukšto gvazdikėliai
0.5 valgomojo šaukšto salierai (sėklos)
1 arbatinis šaukštelis muskatas
0.5 arbatinio šaukštelio druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Šis kečupas yra skystesnis už pirktinį

Sudėti salierus, svogūnus ir vandenį į nedidelį puodą ir uždengus dangčiu, užvirti ant vidutinės ugnies.Virti retsykiais pamaišant 25 min.
Tuo pat metu, dideliame nerūdijančiame (ar emaliuotame) puode virš vidutinės ugnies ir, dalinai uždengus, virti pomidorus ~ 25 min.
Tada supilti salierų-svogūnų tyrę į pomidorus ir dar lengvai virinti maišant 15 min.
Gautą masę gerai perkošti per sūrmaišį į nerūdijantį (ar emaliuotą) puodą, išspaudžiant visą skystį. Tada įmaišyti actą, pipirus, gvazdikėlius slierų sėklas, muskatą ir druską. Ant vidutinės ugnies užvirti ir, gerai maišant, kad neprisviltų, virti dar 15-20 min, kol sutirštės.
Leisti kečupui atšalti ir supylus į indelius, gerai uždaryti. Laikymo terminas šaldytuve iki 2 mėn.
Arba, verdantį kečupą supilti į konservavimo indelius ir sandariai uždaryti.

Gaunama apie 700ml

Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo aromatingas kečupas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Šis kečupas yra skystesnis už pirktinį

Sudėti salierus, svogūnus ir vandenį į nedidelį puodą ir uždengus dangčiu, užvirti ant vidutinės ugnies.Virti retsykiais pamaišant 25 min.
Tuo pat metu, dideliame nerūdijančiame (ar emaliuotame) puode virš vidutinės ugnies ir, dalinai uždengus, virti pomidorus ~ 25 min.
Tada supilti salierų-svogūnų tyrę į pomidorus ir dar lengvai virinti maišant 15 min.
Gautą masę gerai perkošti per sūrmaišį į nerūdijantį (ar emaliuotą) puodą, išspaudžiant visą skystį. Tada įmaišyti actą, pipirus, gvazdikėlius slierų sėklas, muskatą ir druską. Ant vidutinės ugnies užvirti ir, gerai maišant, kad neprisviltų, virti dar 15-20 min, kol sutirštės.
Leisti kečupui atšalti ir supylus į indelius, gerai uždaryti. Laikymo terminas šaldytuve iki 2 mėn.
Arba, verdantį kečupą supilti į konservavimo indelius ir sandariai uždaryti.

Gaunama apie 700ml

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų