 
| 3 kilogramai | pomidorai | 
| 120 mililitrų | cukrus (rudas) | 
| 150 mililitrų | česnakas (smulkiai pjaustyti) | 
| 2 skiltelės | česnakas (smulkiai pjaustyti) | 
| 120 mililitrų | acto (balzaminis) | 
| 120 mililitrų | acto (balzaminis) | 
| 60 mililitrų | acto (balzaminis) | 
| šiek tiek | druska | 
| šiek tiek | kajeno pipiras | 
Trijų rūšių actas ir kepinti pomidorai naudojami išgauti maksimalų sodrų skonį.
Įkaitinti orkaitę iki 230C.
Pomidorus puseles sudėlioti kepimo skardoje, apšlakstyti alyvų aliejum ir kepinti apie 20 min, kol suminkštės ir pasiraukšlės, bet ne apdegs.
Leisti pomidorams kelias min. atvėsti, dėti nedidelėmis porcijomis į procesorių ir plakti iki tyrės.
Atsargiai! Plakant karštus produktus, garai dažnai išstumia dangtį ir galima nusiplikyti. Pradėkit plakti nedidelį kiekį lėtu greičiu vos pravėrus dangtį, vėliau, stipriaiuždenkit ir greitį padidinkit.
Puode ant vidutines ugnies apie minute pakaitinkit cukrų, maišydami medine mentele. Sudėkit svogūnus, česnaką ir pomidorų tyrę. Sumažinus ugnį virkit dar 10 min.
Supylus actus virti dar 20 min. ar kol tūris sumažės maždaug trečdaliu. Turėtų būti jau pakankamai tirštas. Nukaiskit ir pagardinkit druska ir Kajeno pipirais.
Perkoškit per sūrmaišį.
ATŠALDYMAS: Į didelį puodą pridėti per pusę ledo ir vandens ir įdėti indą su kečupu. Aušinti maišant, kol temperatūra nukris iki 200C. Neleiskit vandeniui patekti į kečupą.Ataušintą kečupą galimą laikyti šaldytuve iki 10 dienų.
Gaunama apie 1 ltr.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Arvydo greipfrutų-alyvuogių padažas Arvydo greipfrutų-alyvuogių padažas
- 
                
                                         Kavos padažas Kavos padažas
- 
                
                                         Pievagrybių padažas Pievagrybių padažas
- 
                
                                         Kari padažas Kari padažas
- 
                
                                         Brokolių padažas Brokolių padažas
- 
                
                                         Saldžiaaštris padažas Saldžiaaštris padažas
- 
                
                                         Padažas keptai mėsai Padažas keptai mėsai
- 
                
                                         Avinielis su sviestuotu krienu Avinielis su sviestuotu krienu
- 
                
                                         Kmynų padažas Kmynų padažas
- 
                
                                         Moliūgų kečupas Moliūgų kečupas
- 
                
                                         Morkų ir svogūnu padažas Morkų ir svogūnu padažas
- 
                
                                         Žaliasis padažas Žaliasis padažas
- 
                
                                         Pomidorų padažas picai Pomidorų padažas picai
- 
                
                                         Ananasų ir JALAPENO aitriųjų paprikų padažas Ananasų ir JALAPENO aitriųjų paprikų padažas
- 
                
                                         Česnakinis pesto padažas Česnakinis pesto padažas
- 
                
                                         Mirkomasis sūrio padažas Mirkomasis sūrio padažas
- 
                
                                         Jogurto ir agurkų padažiukas Jogurto ir agurkų padažiukas
- 
                
                                         Konservuota adžika Konservuota adžika
- 
                
                                         Agurkų padažas Agurkų padažas
- 
                
                                         Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
Arvydo kepintų pomidorų kečupas
 akcijas
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
- 
                                                            
                                                            Pomidorai, 3 kilogramai 
- 
                                                            
                                                            Cukrus, rudas, 120 mililitrų 
- 
                                                            
                                                            Česnakas, smulkiai pjaustyti, 150 mililitrų 
- 
                                                            
                                                            Česnakas, smulkiai pjaustyti, 2 skiltelės 
- 
                                                            
                                                            Actas, balzaminis, 120 mililitrų 
- 
                                                            
                                                            Actas, balzaminis, 120 mililitrų 
- 
                                                            
                                                            Actas, balzaminis, 60 mililitrų 
- Druska
- Kajeno pipiras
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vasara - šašlykų metas, todėl siūlau porą savo kečupo receptų.
Trijų rūšių actas ir kepinti pomidorai naudojami išgauti maksimalų sodrų skonį.
Įkaitinti orkaitę iki 230C.
Pomidorus puseles sudėlioti kepimo skardoje, apšlakstyti alyvų aliejum ir kepinti apie 20 min, kol suminkštės ir pasiraukšlės, bet ne apdegs.
Leisti pomidorams kelias min. atvėsti, dėti nedidelėmis porcijomis į procesorių ir plakti iki tyrės.
 
Atsargiai! Plakant karštus produktus, garai dažnai išstumia dangtį ir galima nusiplikyti. Pradėkit plakti nedidelį kiekį lėtu greičiu vos pravėrus dangtį, vėliau, stipriaiuždenkit ir greitį padidinkit.
Puode ant vidutines ugnies apie minute pakaitinkit cukrų, maišydami medine mentele. Sudėkit svogūnus, česnaką ir pomidorų tyrę. Sumažinus ugnį virkit dar 10 min.
Supylus actus virti dar 20 min. ar kol tūris sumažės maždaug trečdaliu. Turėtų būti jau pakankamai tirštas. Nukaiskit ir pagardinkit druska ir Kajeno pipirais.
Perkoškit per sūrmaišį.
ATŠALDYMAS: Į didelį puodą pridėti per pusę ledo ir vandens ir įdėti indą su kečupu. Aušinti maišant, kol temperatūra nukris iki 200C. Neleiskit vandeniui patekti į kečupą.Ataušintą kečupą galimą laikyti šaldytuve iki 10 dienų.
Gaunama apie 1 ltr.

 
                 
                     
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                        Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                     Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                        Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
                                     Kavos desertas su šokoladiniais kamuoliukais
                                        Kavos desertas su šokoladiniais kamuoliukais
                                     Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                        Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
                                     Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                        Sluoksniuotas grietinėlės kremo desertas su vaisiais ar uogomis
                                     Pikantiški pomidorai su cinamonu
                                        Pikantiški pomidorai su cinamonu