
350 gramų | miltai |
400 gramų | cukrus |
250 gramų | sviestas (atšaldytas) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | vanduo |
500 gramų | riešutai (kokius mėgstate) |
250 mililitrų | grietinė |
3 valgomieji šaukštai | medus |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 50 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas savaite ar dvi, kol įgauną tikrąjį savo skonį.Skonis nerealus.Skanaus
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
-
Ramunės obuolių pyragas
-
Vyniotinis su obuoliene
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
-
Vaisių tortas
-
Žuvies pyragas
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Obuolių pyragas prie ledų
-
Šventinis keksas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Purus obuolių pyragas
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Sūrio desertas
-
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Obuolių pyragas
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
350 gramų -
Cukrus,
400 gramų -
Sviestas, atšaldytas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
-
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai -
Riešutai, kokius mėgstate,
500 gramų -
Grietinė,
250 mililitrų -
Medus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus,dedame žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį, pilame šlakelį vandens. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus (aš susmulkinau su smulkintuvu). Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname.Tada supilame grietinėlę, medų ir mišinį užviriname. Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija. Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą. Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus. Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 50 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas savaite ar dvi, kol įgauną tikrąjį savo skonį.Skonis nerealus.SkanausIšplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą pašauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 50 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas savaitę ar dvi, kol įgauną tikrąjį savo skonį. Skonis nerealus.
Skanaus
Komentarai (5)
-
ONUTE
2014-12-15 09:09
Tai konkrečiai,grietine,ar grietinėlė.O su kepimu makalynė.
-
vika
2013-12-09 12:51
Raso ingridentuose grietine ,o pila grietinele.Ir toks vaizdas ,kad du sykius po 50 min reikia kepti,nelabai tikiu ,kad jis bus skanus.