Citrininis riešutinis keksas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
200 gramų sviestas
200 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
šiek tiek druska
šiek tiek migdolai (riešutai)
4 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
2 valgomieji šaukštai brendis
0.5 vieneto citrinos
1 stiklinė kvietiniai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1. Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druska gerai išmaišyti – mikseriu arba šakute.

2. Tada dedam supjaustytus riešutus (maždaug 2 saujos riešutų), kiaušinius, kepimo miltelius, brendžio. Pusę citrinos tarkuojam kartu su žievele (tik kauliukus išimti).
Viską gerai išmaišyti ir po truputi berti per sietą miltus ir maišyti, kad neatsirastų gumuliukų. Miltų reikės ne mažiau 1 stiklinės.

3. Kepimo formą ištepti sviestu.
Keksą kepti 180 laipsnių temperatūroje 15 min. Tada sumažinti temperatūrą iki 160-170 laipsnių. Bendras kepimo laikas 50-55 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Citrininis riešutinis keksas

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druska gerai išmaišyti – mikseriu arba šakute.

2. Tada dedam supjaustytus riešutus (maždaug 2 saujos riešutų), kiaušinius, kepimo miltelius, brendžio. Pusę citrinos tarkuojam kartu su žievele (tik kauliukus išimti).
Viską gerai išmaišyti ir po truputi berti per sietą miltus ir maišyti, kad neatsirastų gumuliukų. Miltų reikės ne mažiau 1 stiklinės.

3. Kepimo formą ištepti sviestu.
Keksą kepti 180 laipsnių temperatūroje 15 min. Tada sumažinti temperatūrą iki 160-170 laipsnių. Bendras kepimo laikas 50-55 min.

Reklama:

Komentarai (5)


  • liale 2011-05-19 16:41

    na mėginsim kepti :-) žiūrėsiu kaip gausis :-D


  • Deimante 2011-03-05 22:26

    Nereikia brendzio :-p paskui busi toks- %-)
    :-D


  • alinka 2010-10-24 20:09

    :super: skaniai gavosi;)


  • Margarita iš Klaipėdos 2010-09-30 13:35

    kodėl? :-) Nors 1-2 šaukštai nėra daug, o tešla trapesne bus. Tinka ir likeriai - ypač vyšnių, nes kekso spalva bus graži, sodri.
    Bet .. ne tai ne... ;-)


  • justina 2010-09-30 13:26

    sis receptas gan viliojantis :super2: bet manau kad nereiketu brendzio :stop:


Daugiau receptų