
200 gramų | sviestas |
200 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | migdolai (riešutai) |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
2 valgomieji šaukštai | brendis |
0.5 vieneto | citrinos |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
2. Tada dedam supjaustytus riešutus (maždaug 2 saujos riešutų), kiaušinius, kepimo miltelius, brendžio. Pusę citrinos tarkuojam kartu su žievele (tik kauliukus išimti).
Viską gerai išmaišyti ir po truputi berti per sietą miltus ir maišyti, kad neatsirastų gumuliukų. Miltų reikės ne mažiau 1 stiklinės.
3. Kepimo formą ištepti sviestu.
Keksą kepti 180 laipsnių temperatūroje 15 min. Tada sumažinti temperatūrą iki 160-170 laipsnių. Bendras kepimo laikas 50-55 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinė tarta su kriaušėmis
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
-
Traškius
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Mielinis pyragas su aguonomis
-
Pyragas su agrastais ir vyšniom
-
Mielinės tešlos pyragas
-
Sūrio plokštainis su gervuogėmis
-
Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
-
Obuolių pyragas
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Pyragas "Obuolinis"
-
Aguonų vyniotinukai
-
Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Papajaus pyragėliai
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Citrininis riešutinis keksas

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Migdolai, riešutai
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Brendis,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druska gerai išmaišyti – mikseriu arba šakute.
2. Tada dedam supjaustytus riešutus (maždaug 2 saujos riešutų), kiaušinius, kepimo miltelius, brendžio. Pusę citrinos tarkuojam kartu su žievele (tik kauliukus išimti).
Viską gerai išmaišyti ir po truputi berti per sietą miltus ir maišyti, kad neatsirastų gumuliukų. Miltų reikės ne mažiau 1 stiklinės.
3. Kepimo formą ištepti sviestu.
Keksą kepti 180 laipsnių temperatūroje 15 min. Tada sumažinti temperatūrą iki 160-170 laipsnių. Bendras kepimo laikas 50-55 min.
Komentarai (8)
-
liale
2011-05-19 16:41
na mėginsim kepti :-) žiūrėsiu kaip gausis :-D
-
Deimante
2011-03-05 22:26
Nereikia brendzio :-p paskui busi toks- %-)
:-D
-
alinka
2010-10-24 20:09
:super: skaniai gavosi;)
-
Margarita iš Klaipėdos
2010-09-30 13:35
kodėl? :-) Nors 1-2 šaukštai nėra daug, o tešla trapesne bus. Tinka ir likeriai - ypač vyšnių, nes kekso spalva bus graži, sodri.
Bet .. ne tai ne... ;-)
-
justina
2010-09-30 13:26
sis receptas gan viliojantis :super2: bet manau kad nereiketu brendzio :stop: