7 gramai | mielės (sausos) |
200 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
500 gramų | miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
2 vienetai | žuvis (filė) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
6 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | dižono garstyčios |
Pasigaminame marinatą. Žuvies file apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, barstome druskos, pipirų, prieskonių ir paliekame 15 - 20 minučių marinuotis.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Česnakinės čili krevetės "Firminės"
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Skumbrė su svogūnais grilyje
- Žuvies pyragas
- Kepta žuvis
- Šamų kotletukai
- Lašiša su krapų padažu
- Kepta žuvis jogurto padaže
- Pikantiškosios krevetės grilyje
- Virtas karšis su obuoliais
- Lydekos kepsneliai
- Redos lašiša
- Bacalaitos – menkės kepsneliai
- Orkaitėje keptos dorados
- Kepta aštri menkė
- Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
- Lašiša folijoje
- Kepta jūros ešerio filė su grikiais
- Keptas upėtakis
Žuvis tešloje
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Mielės, sausos,
7 gramai -
Pienas,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Miltai,
500 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas, tirpintas,
2 valgomieji šaukštai -
Žuvis, filė,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus,
6 valgomieji šaukštai -
Dižono garstyčios,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, dedame cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir dedame miltus bei gerai išminkome. Baigiant minkyti, supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą sudedame į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 valandoms.
Tuo tarpu, kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užmarinuoti filė.
Pasigaminame marinatą. Žuvies file apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, barstome druskos, pipirų, prieskonių ir paliekame 15 - 20 minučių marinuotis.Ruošiame morkų įdarą : sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje ant aliejaus, dedame druskos, pipirų, prieskonių.
Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė. Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė dedame pagamintą morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Tada, pynimo būdu, vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Galiausiai suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir pašauname į jau įkaitintą ( 180 °C ) orkaitę bei kepame ~ 40 min.
Skanaus :)