500 gramų | bulvių (šviežios) |
1 vienetas | paprika (aitrioji) |
1 | paprika (aitrioji) |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | pomidorai |
1 vienetas | svogūnai |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aliejaus |
500 g. kalakutienos faršo,
1 kiaušinio baltymo,
2 šaukštų manų kruopų,
šaukšto krakmolo,
prieskonių maltai mėsai,
žiupsnelio muskato,
šaukštelio druskos,
trupučio aliejaus apkepimui
Bulves nuskusti ir sudėti į puodą. Ant jų sudėti apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. Aliejuje apkepti svogūną, po to suversti tarkuotas morkas, kiek patroškinus sudėti smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinti. Šį troškinį sutrinti kad gautūsi vientisa masė, sumaišyti su 2,5 litrais vandens, užvirti. Supilti šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėti grietinę, padažą ir pamažu supilti ant kukulių. Sudėti prieskonius ir virti kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mamos žirnių sriuba
- Moliūgų sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Dilgėlių sriuba
- Olandiška pievagrybių sriuba
- Trinta kukurūzų sriuba
- Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
- Pupelių sriuba
- Vištienos sriuba su makaronais
- Čili sriuba
- Baravykų sriuba
- Šalta ispaniška sriuba
- Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
- Kreminė krevečių sriuba
- Svogūnų sriuba
- Pieniška žuvienė
- Tiršta daržovių sriuba
- Grybų sriuba
- Bulbienė
- Vengriški barščiai
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės, šviežios,
500 gramų -
Paprika, aitrioji,
1 vienetas -
Paprika, aitrioji,
1 -
Morkos,
2 vienetai -
Pomidorai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas - Bazilikas
- Petražolės
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapas
- Druska
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kukuliams reikės:
500 g. kalakutienos faršo,
1 kiaušinio baltymo,
2 šaukštų manų kruopų,
šaukšto krakmolo,
prieskonių maltai mėsai,
žiupsnelio muskato,
šaukštelio druskos,
trupučio aliejaus apkepimui
Bulves nuskusti ir sudėti į puodą. Ant jų sudėti apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. Aliejuje apkepti svogūną, po to suversti tarkuotas morkas, kiek patroškinus sudėti smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinti. Šį troškinį sutrinti kad gautūsi vientisa masė, sumaišyti su 2,5 litrais vandens, užvirti. Supilti šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėti grietinę, padažą ir pamažu supilti ant kukulių. Sudėti prieskonius ir virti kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.