1 kilogramas | raudonieji serbentai |
1.2 kilogramo | cukrus |
Uogienė į sterilius stiklainius supilstoma po to, kai atšąla, užsukama su kaitintais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Slyvų ir moliūgų uogienė
- Rabarbarų tyrė
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
- Cukinijų- ananasų konservai
- Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- Greitas vyšnių kompotas
- Konservuoti pomidorai
- Konservuotas vyšnių kompotas
- Konservuoti aguročiai
- Agrastų marmeladas
- Konservuotos paprikos
- Paprasta vyšnių uogienė
- Marinuoti agrastai
- Rauginti agurkai žiemai
- Kriaušienė
- Slyvų kompotas
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Džemas iš juodųjų serbentų
- Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
Raudonųjų serbentų uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Raudonieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos.
Uogienė į sterilius stiklainius supilstoma po to, kai atšąla, užsukama su kaitintais dangteliais.
Komentarai (4)
-
algis
2017-08-11 11:42
kodėl dangteliais užsukti kai atšala? Jei karštus užsuksiu, tai kas bus?
-
samant
2015-07-07 17:36
Labai gerais receptas
-
nina
2010-07-20 14:26
serbentai raudoni skanu bet ne uogiene o drebuciai nes tada seklyciu nebuna :super: