Paruoštus rabarbarus supjaustyti plonais griežinėliais, užberti cukrumi ir po 2-3 val., sultims išsiskyrus, kaitinti, kol suminkštės.
Baigiant virti sudėti susmulkintas citrinos žieveles.
Karštą masę pasterizuoti 85°C temperatūroje: 0,5 l stiklainius 25 min., 1 l - 30-35 min.
Sandariai uždaryti.
Konservuotą rabarbarų tyrę vėliau galima maišyti su braškių, kriaušių, cukinijų, moliūgų, aguročių tyrėmis bet kokiu santykiu.
Rabarbarų tyrė
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 kilogramai | rabarbarai |
600 gramų | cukrus |
šiek tiek | citrinos (žievė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti pomidorai
- Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
- Marinuotos vyšnios
- Cukinijų- ananasų konservai
- Braškių uogienė
- Aštrūs rauginti agurkai
- Grybų sultys
- Aštrūs marinuoti moliūgai
- Lietuviška obuolienė
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Rabarbarų uogienė
- Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
- Slyvų ir moliūgų uogienė
- Šaldyti grybai
- Rauginti agurkai žiemai
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Braškinė uogienė
- Konservuoti žirneliai
- Agrastinis kompotas
Rabarbarų tyrė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Rabarbarai,
2 kilogramai -
Cukrus,
600 gramų - Citrinos, žievė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Paruoštus rabarbarus supjaustyti plonais griežinėliais, užberti cukrumi ir po 2-3 val., sultims išsiskyrus, kaitinti, kol suminkštės.
Baigiant virti sudėti susmulkintas citrinos žieveles.
Karštą masę pasterizuoti 85°C temperatūroje: 0,5 l stiklainius 25 min., 1 l - 30-35 min.
Sandariai uždaryti.
Konservuotą rabarbarų tyrę vėliau galima maišyti su braškių, kriaušių, cukinijų, moliūgų, aguročių tyrėmis bet kokiu santykiu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...