Paruoštus rabarbarus supjaustyti plonais griežinėliais, užberti cukrumi ir po 2-3 val., sultims išsiskyrus, kaitinti, kol suminkštės.
Baigiant virti sudėti susmulkintas citrinos žieveles.
Karštą masę pasterizuoti 85°C temperatūroje: 0,5 l stiklainius 25 min., 1 l - 30-35 min.
Sandariai uždaryti.
Konservuotą rabarbarų tyrę vėliau galima maišyti su braškių, kriaušių, cukinijų, moliūgų, aguročių tyrėmis bet kokiu santykiu.
Rabarbarų tyrė
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 kilogramai | rabarbarai |
600 gramų | cukrus |
šiek tiek | citrinos (žievė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aviečių uogienė- džemas
- Rabarbarų uogienė
- Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
- Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
- Slyvos bruknėse
- Pomidorai savo sultyse
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Obuolienė
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Vyšnių uogienė
- Šokoladinis slyvų džemas
- Kriaušių kompotas
- Figų džemas
- Juodųjų serbentų džemas
- Konservuoti kopūstai
- Konservuota agurkų mišrainė
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
Rabarbarų tyrė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Rabarbarai,
2 kilogramai -
Cukrus,
600 gramų - Citrinos, žievė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Paruoštus rabarbarus supjaustyti plonais griežinėliais, užberti cukrumi ir po 2-3 val., sultims išsiskyrus, kaitinti, kol suminkštės.
Baigiant virti sudėti susmulkintas citrinos žieveles.
Karštą masę pasterizuoti 85°C temperatūroje: 0,5 l stiklainius 25 min., 1 l - 30-35 min.
Sandariai uždaryti.
Konservuotą rabarbarų tyrę vėliau galima maišyti su braškių, kriaušių, cukinijų, moliūgų, aguročių tyrėmis bet kokiu santykiu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...