1 kilogramas | pomidorai (trijų litrų stiklainiui (kiek telpa)) |
1 sauja | krapai |
2 vienetai | gvazdikėliai |
3 vienetai | pipirai (kvapnieji, žirniukais) |
0.4 vieneto | paprika |
1 skiltelė | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1.5 stiklinės | cukrus |
1 stiklinė | acto |
šiek tiek | vanduo |
2 vienetai | pankolis (švieži, šakelės) |
1 vienetas | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aviečių kompotas su apelsinais
- Slyvų uogienė
- Marinuoti grybai
- Grybai svieste
- Braškių uogienė
- Kiauliena drebučiuose
- Baklažanų ikrai žiemai
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Aštrūs marinuoti moliūgai
- Obuolių sultys
- Moliūgų ir persikų uogienė
- Agrastų uogienė
- šparaginės pupelės - marinate
- Konservuota žuvis greitpuodyje
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Obuolienė
- Žemuogių uogienė
- Marinuoti burokėliai
- Itališkos daržovių salotos
- Slyvų kompotas
Konservuoti pomidorai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pomidorai, trijų litrų stiklainiui (kiek telpa),
1 kilogramas -
Krapai,
1 sauja -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Pipirai, kvapnieji, žirniukais,
3 vienetai -
Paprika,
2/5 vieneto -
Česnakas,
1 skiltelė -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Actas,
1 stiklinė - Vanduo
-
Pankolis, švieži, šakelės,
2 vienetai -
Lauro lapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pomidorus nuplauti po tekančiu vandeniu ir dantų krapštuku įdurti per vidurį pomidoro. Į švarų (3 l) stiklainį sudėti pankolius, gvazdikėlius, lauro lapą, ketvirtį paprikos. Į stiklainį pilti verdančio vandens, kol vanduo pradės gausiai bėgti pro viršų. Tada sudėti česnaką, supilti actą, sudėti druską, cukrų ir iki viršaus pripildyti verdančiu vandeniu. Užsukti dangtelį, apversti stiklainį, užkloti anklode ir taip laikyti, kol atvės.
Komentarai (3)
-
mimoza
2015-09-02 16:13
kazkoks kratinys,o ne receptas
-
jurgita
2015-08-01 15:55
tai ar acto neper daug.