Tešlai: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 vienetas | kondensuotas pienas (indelis) | |
1 stiklinė | kvietiniai miltai | |
1.5 arbatinio šaukštelio | soda (nugesinta actu) | |
Pertepimui: | ||
300 gramų | grietinė | |
1 stiklinė | pienas | |
1 pakelis | vanilinis cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | želatina | |
6 valgomieji šaukštai | cukrus | |
šiek tiek | citrinų sultys | |
šiek tiek | riešutai (žemės, smulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
- Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
- Pyragas "Vasarą palydint"
- Obuolių pyragas su chalva
- Kopūstų pyragas su žirniais
- Ramunės obuolių pyragas
- Obuolių pyragas
- Baltas greitpyragis
- Pyragas "2 in 1"
- Plokštainis "Čigonas"
- Obuolių pyragėliai su cinamonu
- Burokėlių pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
- Malta mėsa tešloje
- Varškės apkepas su žemuogėm
- Morkų pyragas su riešutais
- Tinginys tarp aguonų
- Dangiškas pyragas su Spelta
- Tikrasis šimtalapis
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
Pyragas su kondensuotu pienu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kondensuotas pienas, indelis,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Soda, nugesinta actu,
1.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
300 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Vanilinis cukrus,
1 pakelis -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai - Citrinų sultys
- Riešutai, žemės, smulkinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai kiaušinius išplakite su kondensuotu pienu, įmaišykite persijotus miltus ir sodą nugesintą actu. Viską gerai išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė. Masę supilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir kepkite 180 °C temp. apie 20 - 25 min. Ataušusį kepinį perpjaukite į dvi dalis.
Kremui želatiną išbrinkinkite piene, po to pakaitinkite ant ugnies, kad želatina ištirptų. Atšaldytą grietinę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi , citrinos sultimis ir galiausiai pilkite atvėsusią ištirpintą želatiną. Kremu sutepkite kepinį, viršų taip pat aptepkite kremu ir papuoškite turimais vaisiais arba apibarstykite smulkintais riešutais. Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
Komentarai (2)
-
Pauliens
2017-05-02 10:13
Kontrimiens