
3 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos |
175 gramai | miltai |
175 gramai | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
75 gramai | sviestas |
šiek tiek | cukraus pudra |
175 gramai | sūris (rikota) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Aguoninis pyragas
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Malta mėsa tešloje
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Braziliškas keksas
-
Kuršėnų vyniotnis
-
Žuvies pyragas
-
Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure
-
Margaritos varškės apkepas
-
Pyragas "Obuolinis"
-
Pyragas su šaldytomis braškėmis
-
Apvalus „Napoleonas“
-
Drezdeno tortas
-
Tikrasis šimtalapis
-
Gaivus bananų ir meduolių pyragas
-
Margas keksas
Citrininis pyragas su rikotos sūriu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
175 gramai -
Cukrus,
175 gramai -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
75 gramai - Cukraus pudra
-
Sūris, rikota,
175 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.
Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min. Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.
Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.