Paltusas (juodasis) su daržovėmis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
600 gramų plekšnė (Paltusas)
šiek tiek žalumynų
šiek tiek prieskoniai
60 gramų sūris (tarkuotas)
1 valgomasis šaukštas majonezas (arba grietinė)
150 gramų šparaginės pupelės
150 gramų cukinija
1 valgomasis šaukštas medus
1 valgomasis šaukštas sojos padažas
0.5 valgomojo šaukšto garstyčios
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Žuvį nuplauti ir nusausinti, apibarstyti prieskoniais ir žalumynais (pas manę petražolės, krapai bei bazilikai).

Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.

Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.

Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Paltusas (juodasis) su daržovėmis

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žuvį nuplauti ir nusausinti, apibarstyti prieskoniais ir žalumynais (pas manę petražolės, krapai bei bazilikai).

Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.

Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.

Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)

Reklama:

Komentarai (5)


  • Laisve 2011-10-08 15:37

    Derėtų rašyti otas, o ne paltusas. Paltus - skolinys iš rusų kalbos


  • Marius 2011-04-27 12:54

    atrodo skaniai...........siandien bandysiu..... ;-)


Daugiau receptų