600 gramų | plekšnė (Paltusas) |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | prieskoniai |
60 gramų | sūris (tarkuotas) |
1 valgomasis šaukštas | majonezas (arba grietinė) |
150 gramų | šparaginės pupelės |
150 gramų | cukinija |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | sojos padažas |
0.5 valgomojo šaukšto | garstyčios |
Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.
Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.
Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gurmaniškas lašišos kepsnys
- Armėniškai keptas upėtakis
- Lašiša folijoje
- Žuvies kotletai su grybais
- Žuvis padaže
- Žuvis pagal Ingą
- Kulebekas
- Troškinta žuvis
- Lašišos suktiniai
- Kepta lašiša su kiaušiniais
- Žuvis krakmolo apvalkale
- Marinuota žuvis su padažu
- Lašiša su daržovėmis ir grybais
- Troškintas karpis raudonajame padaže
- Silkė pataluose
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Suktinukai
- Lašiša su pievagrybiais
- Karališkas Grill otas
- Žuvies blyneliai su žalumynais
Paltusas (juodasis) su daržovėmis
- Paruošimo laikas:
-
Plekšnė, Paltusas,
600 gramų - Žalumynai
- Prieskoniai
-
Sūris, tarkuotas,
60 gramų -
Majonezas, arba grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Šparaginės pupelės,
150 gramų -
Cukinija,
150 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Sojos padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvį nuplauti ir nusausinti, apibarstyti prieskoniais ir žalumynais (pas manę petražolės, krapai bei bazilikai).
Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.
Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.
Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)
Komentarai (5)
-
Laisve
2011-10-08 15:37
Derėtų rašyti otas, o ne paltusas. Paltus - skolinys iš rusų kalbos
-
Marius
2011-04-27 12:54
atrodo skaniai...........siandien bandysiu..... ;-)