1 galva | kopūstai ( raudongūžiai) |
4 galvos | svogūnai |
5 vienetai | kiaušiniai |
5 valgomieji šaukštai | aliejaus |
3 žiupsneliai | pipirai ( juodieji) |
2 lapai | tešla (sluoksniuota) |
6 valgomieji šaukštai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Baklava
- Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
- Ūkininkų pyragas
- Vyniotinis su braškine uogiene
- Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
- Dieviškas obuolių pyragas
- Pyragas su varške
- Kondensuoto pieno keksas
- Manų apkepas su razinomis
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Obuolių tarta
- Apelsininis pyragas
- Tirolietiškas pyragas su abrikosais
- Šlapias pyragas
- Rudeniškas moliūgų skanumynas
- Tinginys pagal J. Oliverį
- Morkų pyragas
- Varškės pyragas su vyšnaitėmis
- Vanilinis obuolių pyragas
- Tortas "kriaušė"
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Kopūstai, raudongūžiai,
1 galva -
Svogūnai,
4 galvos -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Aliejus,
5 valgomieji šaukštai -
Pipirai, juodieji,
3 žiupsneliai -
Tešla, sluoksniuota,
2 lapai -
Druska,
6 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kopūstus susmulkinti tarka arba sūrio pjaustykle. Sumaišyti su druska, palikti 15 min. pastovėti. Per tą laiką supjaustyti svogūnus plonais pusžiedžiais ir apkepinti keptuvėje, aliejuje. Kopūstus saujos dydžio porcijomis nusunkti per drobelę ir sudėti į keptuvę su svogūnais, lengvai apkepinti. Išjungus paskaninti šviežiai maltais pipirais.
Kiaušinius išvirti kietai, ir susmulkinus sudėti į kopūstų - svogūnų masę.
Skardą (formą) iškloti tešla, sudėti įdarą, užkloti tešla. Kepti orkaitėje, kol tešla iškeps.
Komentarai (3)
-
Regina Zlabyte
2022-10-07 17:03
Druskos ne per daug, Nusunkiant perteklius pasišalina su kopūstų sultimis.
-
realbabajus
2015-02-09 17:58
"Druska, 6 valgomieji šaukštai" gal šiek tiek perdaug