
200 gramų | cukrus (papuošimui) |
1 vienetas | apelsinų (papuošimui) |
50 gramų | krakmolas |
4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | sviestas |
200 gramų | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 vienetas | apelsinų (papuošimui) |
200 gramų | grietinėlės, 35% (papuošimui) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (papuošimui) |
Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą, išlyginkite jos paviršių ir peiliu subadykite iki dugno. Kepkite 175°C temperatūros orkaitėje apie 1 val. Iškeptą pyragą išverskite iš formos ir atvėsinkite.
Puoškite plakta pasaldinta grietinėle ir apelsinų skiltelėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dangiškas pyragas su Spelta
-
Obuolių pyragas
-
Kriaušių pyragas
-
Pyragas su kukuliais
-
Olandiškas ryžių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Klasikinis pyragas "Tosca"
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Pynutės su šokoladu
-
Lengvai paruošiamas obuolių pyragas
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Svogūnų pyragas
-
Varškės-riešutų keksas "Margutis"
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Obuolių pyragas
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Elzaso tortas
-
Braškių ir bananų pyragas
-
Morkų pyragas
Apelsininis pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, papuošimui,
200 gramų -
Apelsinai, papuošimui,
1 vienetas -
Krakmolas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Apelsinai, papuošimui,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%, papuošimui,
200 gramų -
Cukrus, papuošimui,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite nutarkuotą apelsino žievelę ir su krakmolu bei kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą, išlyginkite jos paviršių ir peiliu subadykite iki dugno. Kepkite 175°C temperatūros orkaitėje apie 1 val. Iškeptą pyragą išverskite iš formos ir atvėsinkite.
Puoškite plakta pasaldinta grietinėle ir apelsinų skiltelėmis.
Komentarai (13)
-
Lilė
2011-01-03 13:16
Tai kad dauguma vegetarų (na, bent jau tikri vegetarai) nevalgo kiaušiių ir sviesto.
-
setaga
2010-11-24 17:31
labai skanu! :jee:
-
Ineta
2010-10-11 19:55
o del ko jis jum neiskilo ?
-
Eglė
2010-09-22 11:44
Vegetarai valgo ir grietinę ir sviestą, nevalgo tik mėsos, o vat veganai nevalgo pieno produktų ir t.t., jei nori tapti veganu turi labiau pasidomėti kas tai per dalykas:)
O šį pyragą būtinai reikės išbandyti:)
-
Gražvydas
2010-02-20 15:33
Aš nesuprantu, kodėl šis patiekalas prie vegetariškų?
Nuo vakar sumaščiau pereiti prie vegetariško maisto. Atsiverčiau šį pirma receptą ir argi vegetarai vartoja sviesta, grietinę, kiaušinius? %-)
-
Gintare
2010-02-11 17:49
Man , atrodo , kad jis labai SkAnUssss!!!!!!!!!!!!!!!!! :super: :valgau: 8-| Labai , sudomino , ir tikrai , reiks pabandyt!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D :soku2:
-
kristina
2010-02-02 13:42
dar nebandžiau,bet jis mane labau sudomino :-D
reik pabandyti išsikepti ;-)
-
lina
2009-08-20 20:31
truputuka nepakiles :-D
-
(anonimas)
2009-04-09 09:54
Labai skanū :jee:
-
gintare
2009-01-21 18:10
na bandysiu kepti :-D tikuosi bus skanus :-)