
700 gramų | tešla (Filo) |
400 gramų | sviestas |
250 gramų | graikiniai riešutai |
250 gramų | pistacijos |
350 gramų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | cinamonas |
500 mililitrų | vanduo |
Sviestą ištirpinti. Riešutus sukapoti ir sumaišyti su cinamonu ir 3 šaukštais cukraus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdinė eglutė
-
Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Dieviškas obuolių pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Pyragas su šaldytomis braškėmis
-
Tinginys su riešutais
-
Tikrasis šimtalapis
-
Riešutų plokštainis (kugelis)
-
Moliūgų pyragas
-
Ingos pyragas
-
Braškių pyragas
-
Skanus obuolių pyragas
-
Velykinis pyragas
-
Šokoladinis keksas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
Baklava

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 30
-
Tešla, Filo,
700 gramų -
Sviestas,
400 gramų -
Graikiniai riešutai,
250 gramų -
Pistacijos,
250 gramų -
Cukrus,
350 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Cinamonas,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
500 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Filo" tešlą, atsargiai išvynioti ir uždengti drėgnu rankšluosčiu kad nedžiūtų.
Sviestą ištirpinti. Riešutus sukapoti ir sumaišyti su cinamonu ir 3 šaukštais cukraus.Kepimo formą ištepti lydytu sviestu, įkloti vieną tešlos lakštą. Šį ištepti plonu sviesto sluoksniu ir ant jo įkloti antrą tešlos lakštą. Taip susluoksniuoti 1/3 tešlos. Paskutinį sluoksnį ištepti sviestu. Ant viršaus suberti pusę riešutų masės ir tolygiai paskirstyti. Užkloti tešlos lapu ir sluoksniuoti dar 1/3 tešlos, tuomet vėl paskirstyti likusius riešutus. Pabaigoje susluoksniuoti likusius tešlos lapus. Pyrago viršų ištepti sviestu.
Aštriu peiliu supjaustyti pyragą rombo formos pyragaičiais. Pjauti iki pat dugno. Kepti apie 40 minučių iš anksto iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje.
Kol pyragas kepa į puodą suberti likusį cukrų, užpilti vandeniu ir leisti užvirti. Virti pie 5 min. Sirupą šiek tiek pravėsinti ir įmaišyti medų.
Iškepusį pyragą sulaistyti sirupu ir palikti kambario temperatūroje mažiausiai 4 valandoms arba geriausiai per naktį, kol sirupas visiškai susigers.
Komentarai