5 vienetai | obuoliai |
75 mililitrai | aliejaus |
75 gramai | sviestas |
150 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
- Sūrio pyragas
- Trupininis pyragas
- Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
- Vyniotinukai su obuoliais
- Astos obuolių pyragas
- Apverstas pyragas su ananasais
- Keksas x 2
- Obuolių pyragas su džemu
- Kakavinis pyragas su juodais serbentais
- Morkų pyragas su riešutais
- Obuolių pyragas su meile
- Šokoladinis gardumynas
- Pyragas su Oreo sausainiais
- Varškės pyragas su vyšniomis
- Gardusis Kuršėnų vyniotinis
- Citrinų pyragas
- Bananų pyragas puodelyje
- Obuolių pyragas su bruknėmis
- Trupininis pyragas su varške ir persikais
Dieviškas obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
5 vienetai -
Aliejus,
75 mililitrai -
Sviestas,
75 gramai -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įmušti kiaušinius, suberti 120 g cukraus ir išplakti iki purumo.
Į kiaušinių masę suberi vanilinį cukrų, įpilti aliejų ir tirpintą sviestą, viską gerai išmaišyti.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir supilti į bendrą masę.
Viską labai gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir suberti ant į formą supiltos tešlos. Obuolių turi būti daug!
Likusį cukrų (30 g.) sumaišyti su cinamonu ir apibarstyti pyrago viršų. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių. Skanaus!