Populiariausi receptai šią savaitę

Keptas kumpis

Komentarai: 2
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga: instructions

Galima kepti rūkytą ar nerūkytą kumpį. Prieš kepant rūkytą kumpį reikia gerai išmirkyti, kad nebūtų sūrus. Ruošiamas kepimui kumpis nusausinamas ir įtrinamas kvepiančiais pipirais, lauro lapais, gvazdikėliais. Jei kumpis žalias, geriausia pasūdžius jį ir ištrynus prieskoniais palaikyti kelias dienas.

Iš ruginių miltų ir vandens (miltus užplikius verdančiu vandeniu) užminkoma tešla ir ja kumpis aplipdomas iš visų pusių. Tešlos sluoksnis apie 2 cm. Kepama orkaitėje 3—4 val. Iškeptas kumpis truputį ataušinamas, nuimama sukepusi tešla. Paskui aptepamas aliejumi ar riebalais, kišamas į karštą orkaitę ir 10— 15 min. apdžiovinamas.
Kumpis greičiau iškepa, kai iš jo išimamas kaulas. Išėmus kaulą, mėsą reikia susukti ir surišti virvute (tik ne sintetine).
Keptą kumpį galima paduoti šiltą ir šaltą. Prie jo tinka krienai, marinuoti burokėliai, o prie šilto — ir bulvių košė.

Rekomenduojame:

Komentarai (2)


  • Violeta 2014-04-18 10:45

    o kokioj temperaturoj kepti?


  • (anonimas) 2009-04-11 20:47

    Virtas rūkytas kiaulės kumpis


Daugiau receptų