1 vienetas | kiauliena (kumpis) |
šiek tiek | pipirai (kvapnieji) |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | ruginiai miltai |
šiek tiek | druska |
Iš ruginių miltų ir vandens (miltus užplikius verdančiu vandeniu) užminkoma tešla ir ja kumpis aplipdomas iš visų pusių. Tešlos sluoksnis apie 2 cm. Kepama orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje, 3—4 val. Iškeptas kumpis truputį ataušinamas, nuimama sukepusi tešla. Paskui aptepamas aliejumi ar riebalais, kišamas į karštą orkaitę ir 10— 15 min. apdžiovinamas.
Kumpis greičiau iškepa, kai iš jo išimamas kaulas. Išėmus kaulą, mėsą reikia susukti ir surišti virvute (tik ne sintetine).
Keptą kumpį galima paduoti šiltą ir šaltą. Prie jo tinka krienai, marinuoti burokėliai, o prie šilto — ir bulvių košė.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdarytas netikras zuikis
- Sprandinė kopūsto lape
- Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Bulvių apkepas su šparagais
- Šutinta kiškiena
- Jautienos nugarinės kepsnys
- Paprasti virtinukai su mėsa
- Jautienos kukuliai
- Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
- Šernienos kepsnys lenkiškai
- Kepta triušiena
- Šašlykas baltojo vyno marinate
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Įdaryti piepagrybiai
- "Ponios cepelinai"
- Virta šerniena
- Kotletukai
- Aštrus karbonadas
- Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
- Jautienos kepsnys
Keptas kumpis
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis,
1 vienetas - Pipirai, kvapnieji
- Lauro lapai
- Gvazdikėliai
- Ruginiai miltai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Galima kepti rūkytą ar nerūkytą kumpį. Prieš kepant rūkytą kumpį reikia gerai išmirkyti, kad nebūtų sūrus. Ruošiamas kepimui kumpis nusausinamas ir įtrinamas kvepiančiais pipirais, lauro lapais, gvazdikėliais. Jei kumpis žalias, geriausia pasūdžius jį ir ištrynus prieskoniais palaikyti kelias dienas.
Iš ruginių miltų ir vandens (miltus užplikius verdančiu vandeniu) užminkoma tešla ir ja kumpis aplipdomas iš visų pusių. Tešlos sluoksnis apie 2 cm. Kepama orkaitėje, 150 laipsnių temperatūroje, 3—4 val. Iškeptas kumpis truputį ataušinamas, nuimama sukepusi tešla. Paskui aptepamas aliejumi ar riebalais, kišamas į karštą orkaitę ir 10— 15 min. apdžiovinamas.
Kumpis greičiau iškepa, kai iš jo išimamas kaulas. Išėmus kaulą, mėsą reikia susukti ir surišti virvute (tik ne sintetine).
Keptą kumpį galima paduoti šiltą ir šaltą. Prie jo tinka krienai, marinuoti burokėliai, o prie šilto — ir bulvių košė.