| 800 gramų | kiškiena |
| 2 stiklinės | sultinys |
| 2 valgomieji šaukštai | duona (džiūvesėliai) |
| 1 vienetas | morkos |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 2 vienetai | salierai |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) |
| šiek tiek | cinamonas |
| šiek tiek | kmynai (grūsti) |
| šiek tiek | gvazdikėliai (grūsti) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šašlykai marinuoti kefyre
-
Kepenys su mandarinais
-
Bifšteksas ant grotelių
-
Savo sultyse marinuoti šašlykai
-
Įdaryta veršiena
-
Keptas kumpis
-
Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Turkiškas kebabas
-
Guliašiukas
-
Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
-
Kotletai su kiaušiniais
-
Smaližių liežuvis
-
Įdaryti burokėliai
-
Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
-
Sultingi jautienos kotletai
-
Pica su saliami ir žirneliais
-
Kotletai
-
Mėsa folijoje
-
Keptos veršienos šlaunelės
Šutinta kiškiena
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Cinamonas
- Kmynai, grūsti
- Gvazdikėliai, grūsti
- Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Komentarai (6)
-
renata
2015-03-13 21:14
Nesamonė
