šiek tiek | druska |
1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | taukai (kiaulių) |
3 vienetai | morkos |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
120 gramų | kiaulienos lašiniai |
8 vienetai | bulvių |
800 gramų | triušiena |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aluje troškinta jautiena
- Kiaulienos muštinis
- Jautienos maltinukai
- Vyniotinis "Siurprizas"
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Veršienos maltiniai
- Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
- Sprandinės kepsnys su morkomis
- Dzūkiški kukulaičiai
- Bulvių patiekalas
- Sotieji zrazai
- Stirnos nugarinė
- Tomo šašlykai "Skanumėlis"
- Kepsnys garstyčių padaže
- Veršienos kepenėlių troškinys
- Šašlykai vyno marinate
- Strėvos suktinis kitaip
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Keptas kumpis
- Vikšrų vakarienė
Kepta triušiena
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių),
1 valgomasis šaukštas -
Morkos,
3 vienetai -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaulienos lašiniai,
120 gramų -
Bulvės,
8 vienetai -
Triušiena,
800 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Triušiena (užpakalinė dalis su juosmeniu) nuplaunama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma lašiniukų, aptepama grietine, dedama į skardą su įkaitintais riebalais ir kepama karštoje orkaitėje (180-190 laipsnių apie 1 valandą). Kai mėsa apkepa, sudedamos supjaustytos daržovės ir kepama, kas 10 min. palaistant triušiena atsiradusiu skysčiu. Iškepta triušiena supjaustoma ir sudedama į pašildytą pusdubenį. Kartu tiekiama ir iškeptų daržovių. Nuo kepsnio skysčio nugraibstomi riebalai, atskiedžiami karštu vandeniu, paverdami ir supilami ant mėsos.
Komentarai (9)
-
lina
2013-11-29 21:01
nuostabus patiekaliukas.mes tai patys auginame triusius tai triusiena lepinames daznai.
-
rita
2013-04-28 10:59
manau,cia skanu. Bandysiu. :-)
-
aida
2011-12-24 12:44
super receptas. seima pagyre per vakariene. tik prie jo reikia padaziuko gietininio :-) :super: