 
| 1 kilogramas | šerniena (riebi) | 
| 50 gramų | kiaulienos lašiniai | 
| šiek tiek | mairūnas | 
| 35 gramai | taukai (kiaulių) | 
| 20 gramų | pomidorų padažas | 
| 1 stiklinė | raudonas vynas | 
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) | 
| šiek tiek | žalumynų | 
| 2 vienetai | svogūnai | 
| 2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) | 
| 4 vienetai | juodieji pipirai (malti) | 
| 0.5 stiklinės | acto | 
| 2 stiklinės | vanduo | 
| šiek tiek | druska | 
Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimama plėvės ir riebalų perteklius. Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų. Po to mėsa iš manato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama. Po to įdedama į troškinimui skutą indą, įpilama vandens, sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai. Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja. Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais. Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vel sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno. Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                         Mėsos ir daržovių vėrinukai Mėsos ir daržovių vėrinukai
- 
                
                                         Mūsų šašlikas Mūsų šašlikas
- 
                
                                         Karbonadai iš faršo Karbonadai iš faršo
- 
                
                                         Maltiniai su grybų padažu Maltiniai su grybų padažu
- 
                
                                         Ūkininko suktinukas Ūkininko suktinukas
- 
                
                                         Paprastieji šašlykai Paprastieji šašlykai
- 
                
                                         Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
- 
                
                                         Aštrus guliašas Aštrus guliašas
- 
                
                                         Gardūs veršienos karbonadai Gardūs veršienos karbonadai
- 
                
                                         Lengvas Zuikis Lengvas Zuikis
- 
                
                                         Keptas kumpis Keptas kumpis
- 
                
                                         Kepta jautienos nugarinė Kepta jautienos nugarinė
- 
                
                                         Šašlykas "Geras apetitas" Šašlykas "Geras apetitas"
- 
                
                                         Kiaulienos karka Kiaulienos karka
- 
                
                                         Medžiotojų kepsniai Medžiotojų kepsniai
- 
                
                                         Jautienos kotletukai Jautienos kotletukai
- 
                
                                         Jautiena su garstyčių padažu Jautiena su garstyčių padažu
- 
                
                                         Holishki (balandėliai) Holishki (balandėliai)
- 
                
                                         Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- 
                
                                         Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
Šernienos kepsnys lenkiškai
 akcijas
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
- 
                                                            
                                                            Šerniena, riebi, 1 kilogramas 
- 
                                                            
                                                            Kiaulienos lašiniai, 50 gramų 
- Mairūnas
- 
                                                            
                                                            Taukai (kiaulių), 35 gramai 
- 
                                                            
                                                            Pomidorų padažas, 20 gramų 
- 
                                                            
                                                            Raudonas vynas, 1 stiklinė 
- Juodieji pipirai, malti
- Žalumynai
- 
                                                            
                                                            Svogūnai, 2 vienetai 
- 
                                                            
                                                            Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai 
- 
                                                            
                                                            Juodieji pipirai, malti, 4 vienetai 
- 
                                                            
                                                            Actas, 0.5 stiklinės 
- 
                                                            
                                                            Vanduo, 2 stiklinės 
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasūdytas vanduo pavirinamas su stambiai supjaustytais svogūnais, prieskoniniais žalumynais, lauro lapeliu ir pipirų grūdeliais, įpilama acto. Išviręs marinatas nukeliamas nuo ugnies ir atšaldomas.
Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimama plėvės ir riebalų perteklius. Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų. Po to mėsa iš manato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama. Po to įdedama į troškinimui skutą indą, įpilama vandens, sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai. Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja. Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais. Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vel sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno. Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis.
Komentarai (7)
- 
        Karolis
        2009-09-22 16:51
    
   8-| :bloga: 
 
- 
        saba
        2009-03-20 12:24
    
   fainas 
 

 
                 
                     
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
                                        Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
                                     Greiti vištienos kąsneliai
                                        Greiti vištienos kąsneliai
                                     Jogurtinis tortas su vaisiais
                                        Jogurtinis tortas su vaisiais
                                     Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
                                        Keptos duonos, pupelių ir sūrio mišrainė
                                     Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                        Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
                                     Želė ir zefyrų suktinukai
                                        Želė ir zefyrų suktinukai