Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek acto
3 litrai vanduo
300 gramų vištienos filė
0.5 vieneto grybai (baltieji kiniški, pakeliais)
0.5 valgomojo šaukšto baltieji pipirai (Santa Maria сitrinpipirai)
šiek tiek cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai juodieji pipirai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens, kol šis užvirs juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės filė. Vandeniui užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame.
Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir palaikome 10-15 min, tuomet supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena.
Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame Santa Maria citrinpipirius (jei turite baltuosius pipirus), jų įberiame gerus du valgomus šaukštus.
Kas mėgsta mėgsta gana aštriai – dar įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
Sriubą paverdame kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba.


Skanaus visiems!

Populiariausi receptai šią savaitę

Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

Komentarai: 45
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens, kol šis užvirs juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės filė. Vandeniui užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame.
Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir palaikome 10-15 min, tuomet supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena.
Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame Santa Maria citrinpipirius (jei turite baltuosius pipirus), jų įberiame gerus du valgomus šaukštus.
Kas mėgsta mėgsta gana aštriai – dar įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
Sriubą paverdame kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba.


Skanaus visiems!

Reklama:

Komentarai (45)


  • Pagalbos 2016-06-21 02:54

    Kiek reikia acto pilti?


  • Koscejus nemirtingasis 2015-11-18 03:23

    Ka ten su tais dviem saukstais smulkintis, pilkit tu pipiru ciela stikline, o jei dar truks aitrumo arba rugsteles, galima negesintu kalkiu arba sieros rugsties isipilti :)


  • Egle 2015-09-03 11:23

    Turetu buti ryziu actas ir butinai baltieji pipirai kuriu gero arbatinio saukstelio uzteks , kad prakaitas mustu :) as asmeniskai i sia sriuba dar dedu pjaustyto poro ir truputeli sezamo seklu aliejaus


  • jurate 2014-12-29 15:17

    kiekviena supjaustyta vistienos gabaleli reikia pavolioti i zkinietiska kukuruzu krakmola ir tada tik deti i verdanti vandeni Actas turetu buti kinietiskas-obuoliu galim ideti pora vistienos sultinio kubeliu Magi ir
    astriosios paprikos o taip viskas panasu Sekti cukraus ir obuolinio acto santyki gaunasi labai skani sriubyte


  • Astukas 2014-10-16 16:48

    Kai isipilsite jau i lekstes,isidekite siaudeliais pjaustyto agurko,mmm :)


  • To karolina 2014-09-28 19:32

    Visuose maximose pilna jų maždaug 17lt. kainuoja


  • karolina 2014-09-13 11:03

    kur nusipirkti tu grybu??


  • Vaida 2014-01-20 15:21

    Na su tokiais kiekiais pipirų gavosi tik maisto gadinimas. Pipirų tikrai turi būti ne VALGOMIEJI šaukštai, matyt autorius sumaišė.


  • iparado 2013-09-20 10:36

    Kas nori sriuba dar labiau "sukininti",kad butu lygiai tokia pati kaip musu kinieciu kavinese, dekite ryziu acta, ant galo dar pridekite gera sauksta krakmolo sumaisyto su vandeniu, ir baigus virti ileiskite zalia kiausini...patiekiant leksteje, ant virsaus uzbarstyti svieziu svogunu laisku...skanaus :)


  • Toma 2013-08-30 16:42

    Niam niam.... rytoj gaminsiu, negaliu sulaukt :)


Daugiau receptų