
500 gramų | žuvis (malta) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
50 gramų | batonas | |
50 mililitrų | pienas | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | žuvies prieskonių | |
Pabarstymui: | ||
1 sauja | džiūvėsėliai | |
Įdarui: | ||
150 gramų | žirneliai | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
-
Kepta žuvis
-
Karpis, marinuotas česnake
-
Kepta žuvies filė
-
Keptos plekšnės
-
Žuvies zrazai
-
Kepta marinuota menkė
-
Žuvies kotletai
-
Keptos midijos su sūriu
-
Lašiša su vasaros gėrybėmis
-
Karpis pietums
-
Farširuota lydeka
-
Kepta plekšnė padaže
-
Kepta balta žuvis (Tilapia)
-
Kulebekas
-
Lašišos vėrinukai
-
Kepta marinuota žuvis
-
Lašišos faršo kepsneliai
-
Plekšnė su padažu
-
Žuvies kukuliukai
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Žuvis, malta,
500 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Batonas,
50 gramų -
Pienas,
50 mililitrų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Žuvies prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Džiūvėsėliai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Žirneliai,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame įdarą: svogūną smulkiai supjaustome ir kepame, kol gražiai pagelsta.
Neatšildytus žirnelius beriame į verdanti vandenį, dar kartą užviriname ir verdame 3 minutes nuo užvirimo. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu - taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą.
Žirnelius sumaišome su svogūnais ir sumalame blenderiu. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį.
Ruošiame maltinukus: batoną užpilame pienu ir paliekame, kad suminkštėtų.
Į mėsmale arba kombainu sumaltą žuvį sudedame nuspaustą batoną, išplaktą kiaušinį, druską pipirus, prieskonius.
Jei naudosite šaldytą žuvį, prieš maldami labai gerai nuspauskite vandenį, kad faršas laikytų savo formą. Jei visgi faršas per minkštas - įberkite džiūvėsėlių.
Imame maždaug delno dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame arbatinį šaukštelį įdaro ir, užspaudę kraštus, formuojame pailgą maltinuką. Apvoliojame džiūvėsėliuose.
Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaus!