Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Jei naudosite šaldytos žuvies filė, imkite 750 gr. - atšildžius bus maždaug 450-500 gr. Vietoj žirnelių galite naudoti brokolius. Labai skanūs maltinukai! Jei naudosite šaldytos žuvies filė, imkite 750 gr. - atšildžius bus maždaug 450-500 gr. Vietoj žirnelių galite naudoti brokolius. Labai skanūs maltinukai! Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų žuvis (malta)
1 vienetas kiaušiniai
50 gramų batonas
50 mililitrų pienas
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis pipirai
1 žiupsnelis žuvies prieskonių
Įdarui:
150 gramų žirneliai
1 vienetas svogūnai
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis pipirai
Pabarstymui:
1 sauja džiūvėsėliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Gaminame įdarą: svogūną smulkiai supjaustome ir kepame, kol gražiai pagelsta.
2.
Neatšildytus žirnelius beriame į verdanti vandenį, dar kartą užviriname ir verdame 3 minutes nuo užvirimo. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu - taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą.
3.
Žirnelius sumaišome su svogūnais ir sumalame blenderiu. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį.
4.
Ruošiame maltinukus: batoną užpilame pienu ir paliekame, kad suminkštėtų.
5.
Į mėsmale arba kombainu sumaltą žuvį sudedame nuspaustą batoną, išplaktą kiaušinį, druską pipirus, prieskonius.
6.
Jei naudosite šaldytą žuvį, prieš maldami labai gerai nuspauskite vandenį, kad faršas laikytų savo formą. Jei visgi faršas per minkštas - įberkite džiūvėsėlių.
7.
Imame maždaug delno dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame arbatinį šaukštelį įdaro ir, užspaudę kraštus, formuojame pailgą maltinuką. Apvoliojame džiūvėsėliuose.
8.
Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Įdarui: Pabarstymui:
Autoriaus žodis: Jei naudosite šaldytos žuvies filė, imkite 750 gr. - atšildžius bus maždaug 450-500 gr. Vietoj žirnelių galite naudoti brokolius. Labai skanūs maltinukai! Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Gaminame įdarą: svogūną smulkiai supjaustome ir kepame, kol gražiai pagelsta.

  2. Neatšildytus žirnelius beriame į verdanti vandenį, dar kartą užviriname ir verdame 3 minutes nuo užvirimo. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu - taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą.

  3. Žirnelius sumaišome su svogūnais ir sumalame blenderiu. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį.

  4. Ruošiame maltinukus: batoną užpilame pienu ir paliekame, kad suminkštėtų.

  5. Į mėsmale arba kombainu sumaltą žuvį sudedame nuspaustą batoną, išplaktą kiaušinį, druską pipirus, prieskonius.

  6. Jei naudosite šaldytą žuvį, prieš maldami labai gerai nuspauskite vandenį, kad faršas laikytų savo formą. Jei visgi faršas per minkštas - įberkite džiūvėsėlių.

  7. Imame maždaug delno dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame arbatinį šaukštelį įdaro ir, užspaudę kraštus, formuojame pailgą maltinuką. Apvoliojame džiūvėsėliuose.

  8. Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų