| 7 gramai | mielės (sausos) |
| 200 mililitrų | pienas |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 500 gramų | miltai |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
| 2 vienetai | žuvis (filė) |
| 1 vienetas | morkos |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 6 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 1 valgomasis šaukštas | dižono garstyčios |
Pasigaminame marinatą. Žuvies file apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, barstome druskos, pipirų, prieskonių ir paliekame 15 - 20 minučių marinuotis.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Menkės kukuliai
-
Kepta stinta su krapais
-
Lašiša su vaisiais
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Kepta plekšnė padaže
-
Keptos kuojos
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Kepta menkė
-
Kepta lašiša
-
Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
-
Užkandėlė su „Klasikine“ silke
-
Kepti karosai
-
Žuvies pyragas
-
Spageti su alyvuogėmis
-
Pieniška moliūgų sriuba
-
Marinuotas keptas sterkas
Žuvis tešloje
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Mielės, sausos,
7 gramai -
Pienas,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Miltai,
500 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas, tirpintas,
2 valgomieji šaukštai -
Žuvis, filė,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus,
6 valgomieji šaukštai -
Dižono garstyčios,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, dedame cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir dedame miltus bei gerai išminkome. Baigiant minkyti, supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą sudedame į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 valandoms.
Tuo tarpu, kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užmarinuoti filė.
Pasigaminame marinatą. Žuvies file apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, barstome druskos, pipirų, prieskonių ir paliekame 15 - 20 minučių marinuotis.Ruošiame morkų įdarą : sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje ant aliejaus, dedame druskos, pipirų, prieskonių.
Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė. Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė dedame pagamintą morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Tada, pynimo būdu, vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Galiausiai suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir pašauname į jau įkaitintą ( 180 °C ) orkaitę bei kepame ~ 40 min.
Skanaus :)
