Tešlai: | ||
4 stiklinės | miltai | |
1 stiklinė | cukrus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
100 gramų | sviestas | |
2 valgomieji šaukštai | medus | |
1 arbatinis šaukštelis | soda | |
Kremui: | ||
1 litras | grietinė | |
150 mililitrų | kava | |
2 pakeliai | želė | |
5 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
4 valgomieji šaukštai | citrinų sultys | |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Meduoliukas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
- Drėgnas šokoladinis pyragas
- Kriaušių pyragas
- Riešutų plokštainis (kugelis)
- Mano pyragas
- Apverstas pyragas su ananasais
- Skanus riešutų pyragas
- Bulvių apkepas su šparagais
- Pyragas su šaldytomis braškėmis
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
- Šokoladinis pyragas "Širdelė"
- Meduolis
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Sezamo gardumynas
- Morkų pyrgas
- Vaisių tortas
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
Medaus tortas su želė ir kava
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
4 stiklinės -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
1 litras -
Kava,
150 mililitrų -
Želė,
2 pakeliai -
Cukraus pudra,
5 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
4 valgomieji šaukštai -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasigaminame želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas, bet su mažesniu kiekiu vandens, kad želė būtų tvirtesnė. Statome sustingti. Sustingusią supjaustome mažais gabaliukais.
Išsiverdame stiprios kavos (geriausia espresso) ir paliekame atvėsti.
Ruošiame papločius: į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus.
Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome.
Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą.
Ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.
Tešlą daliname į 5-6 dalis.
Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiokite labai didelio papločio). Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils.
Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5.
Ant iškepusio papločio iš karto dedame 24 cm. formos dugną, ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.
Ruošiame kremą: želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.
Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį).
Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
Surenkame tortą: atsidedame šiek tiek kremo torto viršaus aptepimui, o likusį sumaišome su želė gabaliukais.
Papločius konditeriniu teptuku patepame kava ir sutepame kremu, sumaišytu su želė gabaliukais . Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti.
Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu.
Pastatome apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų.
Papločių likučius sutriname į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulviu grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi ir labai gerai trupa).
Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Mano papuošimai - cukraus pudra. Skanaus :)
Komentarai (2)
-
Bxb
2018-10-06 15:46
Super geras