
500 gramų | slyvos | |
375 mililitrai | miltai | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
190 mililitrų | grietinė | |
170 mililitrų | cukrus | |
1 vienetas | citrinos | |
50 gramų | cukrus | |
30 gramų | sviestas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | soda | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
Papuošimui: | ||
2 arbatiniai šaukšteliai | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės pyragas
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Morkų pyragas
-
Žuvies pyragas
-
Morkų pyragas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Lilės tortas
-
Džiovintų vaisių pyragas
-
Tamsus pyragas
-
Mielinis kringelis
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
-
Pyragas "Balta-juoda"
-
Kepta eglutė
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Drezdeno tortas
-
Danutės varškės pyragas
-
Aguonų pyragas su "DanSukker" vaniliniu cukrumi su tikra vanile
-
Moliūginis varškės pyragas
Vasaros slyvų pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Slyvos,
500 gramų -
Miltai,
375 mililitrai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
190 mililitrų -
Cukrus,
170 mililitrų -
Citrinos,
1 vienetas -
Cukrus,
50 gramų -
Sviestas,
30 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Kitame inde mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Kai gerai išplaksite, įmaišykite po vieną kiaušinius, grietinę, citrinos žievelę, supilkite miltų masę ir išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pusę tešlos pilkite į formą, tuomet išdėliokite slyvų puseles, apibarstykite 50 gr. cukraus.
Supilkite likusią tešlą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių.
Kepkite, kol paruduos – praeis maždaug 50 - 55 minutės.
Ištraukite iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Komentarai (6)
-
Kazimieras
2016-11-04 10:30
O vanilinį cukrų , prieš tai, ar po to? Ar vietoj to?
-
Ona
2016-09-04 15:54
Labai skanus ;}
-
Vaiva
2016-09-02 21:19
super skanus, rekomenduoju issikepti. Bandziau kepti, skaniai gavosi, kepsiu dar ne viena karta :))!!!
-
Jolly
2016-09-02 16:39
Labai labai skanus pyragas, buvo proga paragauti :) tikrai verta kepti! ;)
-
R.
2016-09-02 09:42
Tobulas skonis!!! :) norisi kepti ir valgyti valgyti valgyti :))))