Vasaros slyvų pyragas
AUTORIUS:
Aliona
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Lengva lyg debesėlis tešla, saldžiarūgštis skonis. Slyvų pyragas puikus tiek šaltas, tiek šiltas, ypač jei patieksite jį su ledais. O jį pagaminti tikrai nesunku – jis Lengva lyg debesėlis tešla, saldžiarūgštis skonis. Slyvų pyragas puikus tiek šaltas, tiek šiltas, ypač jei patieksite jį su ledais. O jį pagaminti tikrai nesunku – jis nereikalauja ypatingų įgūdžių. Pastaba: prieš kepdami visus produktus ištraukite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje. (...daugiau) Aliona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
500 gramų slyvos
375 mililitrai miltai
2 vienetai kiaušiniai
190 mililitrų grietinė
170 mililitrų cukrus
1 vienetas citrinos
50 gramų cukrus
30 gramų sviestas
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis soda
0.5 arbatinio šaukštelio druska
Papuošimui:
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
2.
Kitame inde mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Kai gerai išplaksite, įmaišykite po vieną kiaušinius, grietinę, citrinos žievelę, supilkite miltų masę ir išmaišykite.
3.
Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pusę tešlos pilkite į formą, tuomet išdėliokite slyvų puseles, apibarstykite 50 gr. cukraus.
4.
Supilkite likusią tešlą.
5.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių.
6.
Kepkite, kol paruduos – praeis maždaug 50 - 55 minutės.
7.
Ištraukite iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vasaros slyvų pyragas

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Lengva lyg debesėlis tešla, saldžiarūgštis skonis. Slyvų pyragas puikus tiek šaltas, tiek šiltas, ypač jei patieksite jį su ledais. O jį pagaminti tikrai nesunku – jis ( ...daugiau ) Aliona
Gaminimo eiga:
  1. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

  2. Kitame inde mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Kai gerai išplaksite, įmaišykite po vieną kiaušinius, grietinę, citrinos žievelę, supilkite miltų masę ir išmaišykite.

  3. Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pusę tešlos pilkite į formą, tuomet išdėliokite slyvų puseles, apibarstykite 50 gr. cukraus.

  4. Supilkite likusią tešlą.

  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių.

  6. Kepkite, kol paruduos – praeis maždaug 50 - 55 minutės.

  7. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Aliona
Reklama:

Komentarai (6)


  • Kazimieras 2016-11-04 10:30

    O vanilinį cukrų , prieš tai, ar po to? Ar vietoj to?


  • Ona 2016-09-04 15:54

    Labai skanus ;}


  • Vaiva 2016-09-02 21:19

    super skanus, rekomenduoju issikepti. Bandziau kepti, skaniai gavosi, kepsiu dar ne viena karta :))!!!


  • Jolly 2016-09-02 16:39

    Labai labai skanus pyragas, buvo proga paragauti :) tikrai verta kepti! ;)


  • R. 2016-09-02 09:42

    Tobulas skonis!!! :) norisi kepti ir valgyti valgyti valgyti :))))


Daugiau receptų