| 200 gramų | moliūgai |
| 250 gramų | kvietiniai miltai |
| 250 gramų | cukrus |
| 3 valgomieji šaukštai | kakava |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
| šiek tiek | riešutai |
Baltymus išplakame su 2 šaukštais cukraus iki purių putų.
Kiaušinio trynius išsukame su likusiu cukrumi.
Labai smulkiai sutarkuojame moliūgo minkštimą.
Sumaišome kiaušinių trynius su baltymais. Į šią masę įmaišome aliejų, sodą nugesintą su actu ir miltus.
Gautą masę padaliname į du dubenėlius po lygiai.
Į vieną masę įmaišome kakavą, į kitą – moliūgą. Į tamsią tešlą galima įmaišyti ir susmulkintų riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi ar sviestu.
Tešlą sukrečiame į kepimo skardą sluoksniuojant t.y. dedame 2 šaukštus baltos tešlos, po to 2 šaukštus tamsios tešlos ir taip kol išdedame visą tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepame 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gaivus tortukas
-
Miglės kakavinis pyragas
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Švelnus pyragas
-
Velykinė pynė
-
Morkų tortas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Prancūziškas pyragas
-
Trupiniuotis
-
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Obuolių tarta
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
-
Bananų sufle
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Velykinė boba
-
Obuolių pyragas
-
Mielinis pyragas su aguonomis
-
Kalėdinė eglutė
Moliūgų pyragas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Moliūgai,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Kakava,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio - Riešutai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.
Baltymus išplakame su 2 šaukštais cukraus iki purių putų.
Kiaušinio trynius išsukame su likusiu cukrumi.
Labai smulkiai sutarkuojame moliūgo minkštimą.
Sumaišome kiaušinių trynius su baltymais. Į šią masę įmaišome aliejų, sodą nugesintą su actu ir miltus.
Gautą masę padaliname į du dubenėlius po lygiai.
Į vieną masę įmaišome kakavą, į kitą – moliūgą. Į tamsią tešlą galima įmaišyti ir susmulkintų riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi ar sviestu.
Tešlą sukrečiame į kepimo skardą sluoksniuojant t.y. dedame 2 šaukštus baltos tešlos, po to 2 šaukštus tamsios tešlos ir taip kol išdedame visą tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepame 30 minučių.
