
200 gramų | moliūgai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
250 gramų | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | kakava |
3 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
šiek tiek | riešutai |
Baltymus išplakame su 2 šaukštais cukraus iki purių putų.
Kiaušinio trynius išsukame su likusiu cukrumi.
Labai smulkiai sutarkuojame moliūgo minkštimą.
Sumaišome kiaušinių trynius su baltymais. Į šią masę įmaišome aliejų, sodą nugesintą su actu ir miltus.
Gautą masę padaliname į du dubenėlius po lygiai.
Į vieną masę įmaišome kakavą, į kitą – moliūgą. Į tamsią tešlą galima įmaišyti ir susmulkintų riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi ar sviestu.
Tešlą sukrečiame į kepimo skardą sluoksniuojant t.y. dedame 2 šaukštus baltos tešlos, po to 2 šaukštus tamsios tešlos ir taip kol išdedame visą tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepame 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas „Trys norai“
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
-
Papajaus pyragėliai
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
-
Ypatingasis keksas
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Mėsos pyragas
-
Pyragas su braškėmis
-
Mėlynių pyragas
-
Šokoladinis pyragėlis
-
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
-
Trupininis pyragas su varške ir obuoliais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Aguoninis pyragas
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Miglės kakavinis pyragas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Malta mėsa tešloje
Moliūgų pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Moliūgai,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Kakava,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio - Riešutai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.
Baltymus išplakame su 2 šaukštais cukraus iki purių putų.
Kiaušinio trynius išsukame su likusiu cukrumi.
Labai smulkiai sutarkuojame moliūgo minkštimą.
Sumaišome kiaušinių trynius su baltymais. Į šią masę įmaišome aliejų, sodą nugesintą su actu ir miltus.
Gautą masę padaliname į du dubenėlius po lygiai.
Į vieną masę įmaišome kakavą, į kitą – moliūgą. Į tamsią tešlą galima įmaišyti ir susmulkintų riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi ar sviestu.
Tešlą sukrečiame į kepimo skardą sluoksniuojant t.y. dedame 2 šaukštus baltos tešlos, po to 2 šaukštus tamsios tešlos ir taip kol išdedame visą tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepame 30 minučių.