400 gramų | upėtakis (be odelės) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (lydytas) |
100 gramų | uogienė (mėlynių) |
0.25 vieneto | svogūnai (smulkintas) |
2 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | čiobreliai (džiovinti) |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | petražolės (papuošimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
- Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
- Menkė garuose
- Lašišos troškinys
- Silkės apkepas su ryžiais
- Spalvota jūros ešerio filė
- Folijoje kepta skumbrė
- Keptos midijos su sūriu
- Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
- Folijoje kepta lašiša
- Žuvis su persikais
- Žuvies troškinys
- Užkandėlė su „Klasikine“ silke
- Lašiša su krapų ir petražolių padažu
- Keptas įdarytas karpis
- Troškinta žuvis su morkomis
- Įdaryta lydeka
- Švediškos bulvės su ZIGMO Bocmano silke
- Lynas, keptas su džiūvėsėliais
- Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Upėtakis su mėlynėmis
- Paruošimo laikas:
-
Upėtakis, be odelės,
400 gramų -
Sviestas, lydytas,
2 valgomieji šaukštai -
Uogienė, mėlynių,
100 gramų -
Svogūnai, smulkintas,
1/4 vieneto -
Česnakas,
2 skiltelės -
Čiobreliai, džiovinti,
1 arbatinis šaukštelis -
Garstyčios,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Kvapieji pipirai
- Petražolės, papuošimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodelį sukrečiam mėlynių uogienę, smulkintus svogūnus ir česnakus, garstyčias, čiobrelius ir maišant užvirinti. Upėtakio gabaliukus pabarstyti druska ir pipirais, išdėlioti sviestu pateptoje skardoje ir abi puses kepame po 7 minutes. Upėtakį dėti ant lėkštės, užpilti mėlynių padažu, patiekti su ryžiais. Skanaus :)
Komentarai (4)
-
Zuvu priesas
2010-09-08 12:35
Labai patiko receptas nuostabus skonis...- spejo nusibosti standartiskai kepti ar troskinti upetakiai o sis liuks :super: ... as ismeginau ir bruknes, tiko gal net labiau! skanaus... %-)