1 vienetas | žuvis |
2 skiltelės | česnakas |
100 gramų | svogūnai (šalotiniai) |
50 mililitrų | konjakas |
30 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | ciberžolė |
šiek tiek | žalumynų |
1 vienetas | citrinos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Nusausinę gerai įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Jei turite laiko marinuokite apie 1 valandą.
Po to kepkite žuvį grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių 1h).
Pakepinkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus svieste, užpilkite juos konjaku ir padeginkite. Palaukite, kol baigs liepsnoti. Alkoholis kaitinamas išgaruoja ir lieka nuostabus aromatas.
Pilkite grietinėlę, berkite ciberžolės, druskos, juodųjų pipirų.
Patiekite ant neįprastos medinės ar molinės lėkštės, puošdami šviežiomis žolelėmis ar citrina.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Karališkoji silkė
- Bulviniai blynai su lašiša
- Kepta skumbrė
- Troškintas lynas
- Keptos plekšnės
- Omarai
- Lašišos faršo kepsneliai
- Kepta orkaitėje lydeka
- „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
- Rūkytos žuvies užkepėlė
- Spageti su alyvuogėmis
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Žuvies troškinys
- Jūros lydeka Graikiškai
- Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
- Žuvies kotletai su grybais
- Troškintas karpis raudonajame padaže
- Keptos kuojos
- Menkė su krienais ir grietine
Užkepta žuvis su konjako padažu
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Svogūnai, šalotiniai,
100 gramų -
Konjakas,
50 mililitrų -
Sviestas,
30 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Ciberžolė
- Žalumynai
-
Citrinos,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasirinktą žuvį išdarinėkite ir gerai nuplaukite.
Nusausinę gerai įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Jei turite laiko marinuokite apie 1 valandą.
Po to kepkite žuvį grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių 1h).
Pakepinkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus svieste, užpilkite juos konjaku ir padeginkite. Palaukite, kol baigs liepsnoti. Alkoholis kaitinamas išgaruoja ir lieka nuostabus aromatas.
Pilkite grietinėlę, berkite ciberžolės, druskos, juodųjų pipirų.
Patiekite ant neįprastos medinės ar molinės lėkštės, puošdami šviežiomis žolelėmis ar citrina.
Komentarai (3)
-
Arnas
2013-08-05 16:37
Pakeiskite į Afrikinį šamą (galite užsisakyti internetu). Gardu ir gerokai sveikiau. Pabandykite!