Pasirinktą žuvį išdarinėkite ir gerai nuplaukite.
Nusausinę gerai įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Jei turite laiko marinuokite apie 1 valandą.
Po to kepkite žuvį grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių 1h).
Pakepinkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus svieste, užpilkite juos konjaku ir padeginkite. Palaukite, kol baigs liepsnoti. Alkoholis kaitinamas išgaruoja ir lieka nuostabus aromatas.
Pilkite grietinėlę, berkite ciberžolės, druskos, juodųjų pipirų.
Patiekite ant neįprastos medinės ar molinės lėkštės, puošdami šviežiomis žolelėmis ar citrina.

Užkepta žuvis su konjako padažu
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | žuvis |
2 skiltelės | česnakas |
100 gramų | svogūnai (šalotiniai) |
50 mililitrų | konjakas |
30 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | ciberžolė |
šiek tiek | žalumynų |
1 vienetas | citrinos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta lašiša
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Apelsininė lašiša
-
Žuvies ir krevečių šašlykai
-
Jūros lydeka su kuskusu
-
Orkaitėje kepta žuvis
-
Žuvies kukulaičiai
-
Kepta lašiša su kiaušiniais
-
Spageti su lašiša ir krevetėmis
-
Silkė su slyvomis ir muskatu
-
Lašiša su pievagrybiais
-
Žuvis su daržovėmis
-
Firmiški žuvies kepsniukai
-
Šutintas upėtakis
-
Norvegiška menkė vasariškai
-
Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
-
Lašiša su bulvių ir morkų koše
-
Užkandėlė su „Klasikine“ silke
-
Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
-
Keptas įdarytas karpis
Užkepta žuvis su konjako padažu
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Svogūnai, šalotiniai,
100 gramų -
Konjakas,
50 mililitrų -
Sviestas,
30 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Ciberžolė
- Žalumynai
-
Citrinos,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pasirinktą žuvį išdarinėkite ir gerai nuplaukite.
Nusausinę gerai įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Jei turite laiko marinuokite apie 1 valandą.
Po to kepkite žuvį grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių 1h).
Pakepinkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus svieste, užpilkite juos konjaku ir padeginkite. Palaukite, kol baigs liepsnoti. Alkoholis kaitinamas išgaruoja ir lieka nuostabus aromatas.
Pilkite grietinėlę, berkite ciberžolės, druskos, juodųjų pipirų.
Patiekite ant neįprastos medinės ar molinės lėkštės, puošdami šviežiomis žolelėmis ar citrina.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Arnas
2013-08-05 16:37
Pakeiskite į Afrikinį šamą (galite užsisakyti internetu). Gardu ir gerokai sveikiau. Pabandykite!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...