
Keptos plekšnės
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų | plekšnė (išdorotos) |
1 skiltelė | pienas |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Išvalytas ir paruoštas plekšnes pasūdyti ir užpilti pienu. Palaikyti valandą laiko.
2.
Įkaitinti aliejų, kiekvieną plekšnę apvolioti kiaušinių (su druska bei pipirais) plakinyje, tada džiūvėsėliuose arba miltuose bei kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja" (3242 valgių receptų)
Lietuvos bajorai ir didikai mėgo valgyti riebiai, paukštieną derindavo su laukinių žvėrių mėsa ir dar pridėdavo lašinių, tačiau pasninko metu žuvis būdavo nepakeičiamas patiekalas bajoriškoje virtuvėje.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja" (3242 valgių receptų)
Lietuvos bajorai ir didikai mėgo valgyti riebiai, paukštieną derindavo su laukinių žvėrių mėsa ir dar pridėdavo lašinių, tačiau pasninko metu žuvis būdavo nepakeičiamas patiekalas bajoriškoje virtuvėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bacalaitos – menkės kepsneliai
-
Kepta lašiša
-
Žuvies užkepėlė
-
Karosai grietinėje
-
Orkaitėje kepta žuvis
-
Karpis su sūrio kepurėle
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Kepta žuvis jogurto padaže
-
Virtas karšis
-
Kepta lydeka su daržovėmis
-
Kulebekas
-
Žuvis tešloje
-
Troškintas karpis raudonajame padaže
-
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
-
Tešloje kepta lašiša
-
Keptas ant grotelių upėtakis
-
Išmarinuota žuvis
-
Dorada su bulvėmis ispaniskai
-
Žuvies kotletai
-
Keptas karpis tešloje
Keptos plekšnės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Plekšnė, išdorotos,
400 gramų -
Pienas,
1 skiltelė - Aliejus
- Druska
-
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytas ir paruoštas plekšnes pasūdyti ir užpilti pienu. Palaikyti valandą laiko.
Įkaitinti aliejų, kiekvieną plekšnę apvolioti kiaušinių (su druska bei pipirais) plakinyje, tada džiūvėsėliuose arba miltuose bei kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja" (3242 valgių receptų)
Lietuvos bajorai ir didikai mėgo valgyti riebiai, paukštieną derindavo su laukinių žvėrių mėsa ir dar pridėdavo lašinių, tačiau pasninko metu žuvis būdavo nepakeičiamas patiekalas bajoriškoje virtuvėje.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...