4 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sūris (fermentinis) |
50 gramų | sūris (pelėsinis) |
50 mililitrų | pienas |
0.5 vieneto | svogūnai |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai |
3 saujos | špinatai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1. Kiaušinių masę kepti ant nedidelės ugnies, uždengtu dangčiu, ant viryklės.
2. Kiaušinių masę dėti į karščiui atsparų, riebalais išteptą indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius ims ruduoti.
3. Pats skaniausiai - jeigu turite keptuvę, tinkamą naudoti ir ant viryklės, ir orkaitėje (ketaus), kiaušinių masę suverskite į ją ir ant nedidelės ugnies kiaušinienę palaikykite ant viryklės, kol masė pradės tirštėti. Tuomet dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitė, kol paviršius pradės ruduoti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tradicinė pica
- Soti Sauliaus pica
- Įdaryti pievagrybiai
- Sočiausioji pica
- Itališka pica
- Pica su bulvėmis ir kumpiu
- Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
- Ryžių apkepas su daržovėmis
- Olandiškas ryžių pyragas
- Greitas omletas
- Žuvies pyragas
- Lazanija su baziliku
- Manų apkepas su razinomis
- Grybų apkepas su duona
- Gardžioji pica
- Varškės ir ryžių apkepas
- Varškės ir bananų apkepas
- Pyragas „La Sūrio“
- Batono-obuolių apkepas
- Omletas su žirneliais
Šventinė kiaušinienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sūris, fermentinis,
50 gramų -
Sūris, pelėsinis,
50 gramų -
Pienas,
50 mililitrų -
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Prieskoniai,
1 arbatinis šaukštelis -
Špinatai,
3 saujos -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su pienu išplakite, į juos sutarkuokite fermentinį ir sutrupinkite pelėsinį sūrį, špinatus, prieskonius. Išmaitykite.
Įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūnus, juos suverskite į kiaušinių masę, išmaišykite.
Yra trys kepimo variantai:
1. Kiaušinių masę kepti ant nedidelės ugnies, uždengtu dangčiu, ant viryklės.
2. Kiaušinių masę dėti į karščiui atsparų, riebalais išteptą indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius ims ruduoti.
3. Pats skaniausiai - jeigu turite keptuvę, tinkamą naudoti ir ant viryklės, ir orkaitėje (ketaus), kiaušinių masę suverskite į ją ir ant nedidelės ugnies kiaušinienę palaikykite ant viryklės, kol masė pradės tirštėti. Tuomet dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitė, kol paviršius pradės ruduoti.